mei-tai, trikåsjal, ringsjal, inbrytning, didy-tai och basstorlek

Det är en ny värld med alla sjalar och ergonomiska bärselar! Innan Lykke kom så lärde jag mig ganska snabbt att Baby Björn var en stor NO NO att använda, både för barnets skull men också för bäraren. Ergobaby skulle man tydligen ha. Samtidigt fick jag tips om att köpa en Aldoria trikåsjal när den var på rea på nätet. Trikåsjalen köpte jag, men tänkte att det var ganska onödigt ändå, den låg bara i vagnen och jag var lite rädd för den. Vaddå sjal? Hur gör man liksom?

Sen kom Lykke, lite för tidigt, lite liten, men helt underbar! Det tog nog två veckor innan jag ens öppnade förpackningen med sjalen. Jag läste instruktionen om hur man skulle knyta men fick inte till det, alls. Martin skrattade åt mig och mamma tyckte nog att jag var knasig, haha! Men jag gav inte upp och med hjälp av en toppenbra video på babybaby.se så lärde jag mig och upptäckte att det var ju hur bra som helst! Lykke nöjd, mamma nöjd! Sen hittade jag gruppen Bärsjalar! på facebook och blev överväldigad vad vad som finns! Så jag läste in mig och insåg att trikåsjalen inte skulle hänga med så jättelänge, den är för stretchig och nästa steg var en vävd sjal eller ergonomisk sele. Så jag letade vidare, enkelt hade ju varit en sele, men inte ergobaby, utan gärna en Tula, de finns i så många roliga mönster! Eller Lenny Lamb som är SÅ fina! Eller annat kul 🙂 Men så enkelt skulle jag inte ha det, så första köpet efter trikåsjalen blev en bb-tai från Babylonia, köpt beg från sjalgruppen på FB.

bb-tai

Ett mellanting mellan bärsele och sjal. Jag kom dock inte jättebra överrens med den. Sen är det så att när dessa sjalar/selar är nya så är de ganska hårda och behöver användas (brytas in) för att mjukna och bli trevliga att knyta med.

Efter det så hittade jag en ringsjal från danska Slynger, den har jag använt mycket och den gillar jag, trots att den är i 100% bomull och ganska hård. Skulle vilja ha en till men i annat material som är mjukare. Namnet pga de två ringarna som man spänner sjalen med. Smidigt om man ska göra ett snabbt ärende eller behöver få upp ongen snabbt i famnen om man ska göra något hemma.

bb-sling-ringsjal-bddsl-926_champagne-600x600 slynger

 

Efter mycket funderade fram och tillbaka på vävd sjal, helt novis på ämnen och vilken typ av blandning jag ville ha så köpte jag en Yaro i 60% bomull och 40% repreve enbart för jag tyckte mönstret var så jekla fint! Lång som attan, storlek 7, över 5 meter. Tyvärr ganska hård, men jag gillar den ändå! <3 Den ska brytas in, köpte den beg på fb men den var bara testad hos förra ägaren.

yaro

Nästa köp, Ellevill hade rea på sin sida, en norsk sida, och jag kunde inte låta bli, det blev en Paisley Vulcano, 50% bomull och 50% bambu. Mjuk som attan! Gillar den!

82425_ellevill_designs_paisley_vulcano_3

Sista sjalen in är en didy-tai (från Didymos), samma som bb-tai men från en annan tillverkare. Den är SÅ fin och MJUK! Sjukt nöjd! Den sitter lilla hjärtat och sover i nu och jag känner redan att den kommer bli välanvänd!

didytai-05

Sista sjalen är inte köpt, detta är så himla kul att lära sig mer om, och det är så himla bra att bära och vara nära. Lykke älskar det, jag älskar det, win win! <3

 

This entry was posted in Barn.

Kommentera