2015- nyårsmiddag!

Min bror har varit här hela veckan för lite semester och sällskap, vi har det jättetrevligt! Synd bara att hans tjej var tvungen att jobba… Men nästa år kan förhoppningsvis hon vara med, och då åker vi till Åre och har det gott!

Maten, Martin har planerat, funderat och klurat vad han ska göra. Helst använda grillen.. Så han bestämde, till förrätt; hummersoppa med pilgrimsmussla made from scratch! Helt underbart goda smaker, och det är fonden som gör det. Ingen fejk fond utan allt gjort från början till slut, alla ingredienser. Och det märks, det blir så mycket godare!

Varmrätt, pojkarna åt grillad entrecote, jag valde oxfile. Det tillsammans med hasselbackspotatis, brysselkål, sås och gele… MUMS!

Vi avslutade med efterätt, citron-semifredo med egengjorda maränger! Jag fixade semifreddon och Martin gjorde marängerna. Perfekt avslutning och det blev över, så vi kommer ha lite till efterrätt ikväll med, efter vi ätit kalkon (som Martin grillat)

Toppenmat, toppenkväll och toppensällskap!

nyttårmat

Kommentera