Category Archives: Dagliga funderingar

Nytt golv i hallen!

Nu är äntligen golvet klart i hallen och den fula bruna plastmattan ett minne blott! Lite lister och lite mer målning. Men golvet är helt klart! Skön lättnad! Martin började med att hyra maskinen nedan som hjälpte till att skära bort mattan som satt med lim, hårt. Sen slipade han bort alla ojämnheter. Om jag kommer ihåg rätt så körde han sedan primer, la ner gallernät som han sedan fäste värmekabeln i (yes, det blir uppvärmt golv). Efter det flytspacklade han allt. Det fick sedan torka ordentligt och veckan efter (i lördags) så började Martin och hans pappa Börje med att lägga plattorna.

Gallret och värmekablar med skumgummikanter

20160611_101755936_iOS

Flytspackel

20160611_115924337_iOS

Martin hade helst velat ha ännu mindre mellanrum mellan plattorna, men jag tycker det blev jättebra :)

I söndags, fogning och tvättning (av fogmassa), ett gäng gånger så det blev jämt och fint.

Och idag, trasselsudda bort och tillsist, moppa! Tjenamoss vad bra det blev!!

Posted in Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker, Huset | 3 Comments

Tvättstugan!

Nu har vi börjat med projekt tvättstuga. Förhoppnings är det klart ganska snart, men med vår tur och ork så tar det längre tid. Men det ska bli en snabb-renovering. Plastmatta på golvet, spackel-slip-målning på väggar. Nytt tak ev. Iofs, det som kommer ta tid, sätta upp garderober och ”kök”. Eller köksstommar. Men det blir Ikea. Bänkskivorn och ho är redan inköpt. Ritningen på allt finns i huvudet så förhoppningsvis blir det sketabra:) Här kommer lite före-bilder, eller kanske mittemellan, eftersom Martin har tagit bort alla gamla garderober och fasta grejer som ska slängas och brännas. 

Posted in Dagliga funderingar | 3 Comments

Bus med Bosse och bassetar!

Idag for vi ut till hundön på Drottningholm för Bosse skulle få träffa lite hundar. Det var länge sen sist men när vi svängde in på parkeringen började han gnälla, han kände igen sig! De hade minskat området lite där hundarna fick vara lösa, men det tycker jag är bra. Som vanligt orkar inte visa slänga sina bajspåsar och det är synd. 

Men det var fullt med hundar och till vår lycka hade en basset hound-grupp en träff! Så Bosse hade massor med bassetar att busa med! Helt galet kul att se så många bassetar på ett och samma ställe!

   
   

Posted in Dagliga funderingar | Leave a comment

Bilder på vardagsrum och kök

Absolut inte sådära nystajlade och fixade som hos de större bloggarna. Och taget med mobilkamera. Men det duger, ni ser ju :)

Första bilden: Då står jag i precis i ingången från hallen. Där fanns innan ett par bruna glasdörrar som vi offrat till dörrhimlen. Alla fönster ska målas vita. Det är så kul att vi måste dra ut på det för att njuta av processen extra mycket . Obs ironi. Måla fönster är fan bland det tristaste som finns. Visst blev golvet fint?! Från den gula färgen till ljusare. Bland det bästa i hela rummet! Eller allt blev bra i rummet, jag gillar det!

Står i samma öppning men tittar till höger. Bokhyllan som Martin byggde med hjälp av stommar från Ikea, Billy bokhyllor. Den blev hur bra som helst och vi är jättenöjda med den! Lyxproblemet är bara att fylla upp den med grejer, det går sakta framåt. ÄNTLIGEN har jag fått packa upp mina böcker som legat nerpackade från att jag flyttade till Stockholm! Känslan är underbar!

Och köket. Som vi kämpat! Inga enkla lösningar alls. Men jag tycket vi fick ihopa det bra, både med detaljer och övergripande som alla luckor. Bänkskivorna ska tonas ner och bli vitare. De är slipade en gång sen vi installerade dem och nu ska de tillbaka till kulören de hade när de kom. Ungefär samma som golvet. Gardiner. Jag vill gärna ha gardiner. Vad tycker ni? Hur får man till gardiner bra? Gärna skira, lätta saker.
På denna bilden har jag vardagsrummet bakom mig och tittar ner mot hallen till.

Hyllan som är custom made 😉 Blev helt perfekt i det lilla hålet! Kokböcker, bilder på syskonbarn och annat stuff. Inte stylat alls, det får vara så nu så länge. Ekhyllor som är betsade och konsoller från Ikea. Skälet till att allt är så ljust och vitt är för huset i sig är mörkt och så vill vi inte ha det. Och fönstren ut från köket avgränsar till ett uterum. Dvs, inte så mycket sol in.

Och lite kyl och frys med allt annat! Jag vill ha grejer på kyl och frys, blir mer personligt! De yttersta högskåpen är skafferi, superpraktiskt!

Och till vänster. Är mycket glad för att jag stod på mig och ville ha överskåp. Martin ville ha öppet. Det passar liksom in. Det jag är mest nöjd med här är den jättebreda hällen. Tror den är 90 cm med 6 kokplatser som kan länkas ihopa till 3. Induktion förstås.
img_5198.jpg Frågor på det? :)

Posted in Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Mat, bak och sånt | 2 Comments

Soffpiff!

Då är äntligen kökssoffan klar som ska vara i hallen när det är färdigrenoverat där. Soffan fick behålla sin färg men jag bytte tyg och rengjorde den ordentligt. Måste säga att jag blev jättenöjd med den!

Före

  
Ryggstyckena var 70-tal ful-häftiga

  

Efter!

  

Posted in Dagliga funderingar | 2 Comments

Äntligen!

Det märks att dagarna blir längre, trots att jag åker till jobb så tidigt på morgonen, och idag var första gången det var ljust ute när jag åkte hem från jobbet, strax innan 16. Helt underbart! Det kommer att komma en vår och en sommar, snart iaf! Och denna sommaren som kommer ser jag framemot! Fix inne, fix ute, poolhäng. Det kommer bli najs!

Posted in Dagliga funderingar | Leave a comment

vardagsrum del 2

Nu börjar det ta sig! Golvet är klart, lister är uppe och nu jobbar vi med inredning. Sen är det bara fönsterfoder kvar som ska upp och målas. Men just nu donar vi med en bokhylla. Grunden är från Ikea men meningen är att den ska inbyggd ut när den är klar. Mycket spackel blir det! Visar efterbilder när den är klar! Men först, golvet! Vi blev så nöjda och det är som ett helt nytt golv! Det bli slipat och sen färgat med färgen super white. Riktigt behagligt att både se på och gå på. 

   
   
  

Posted in Dagliga funderingar | 1 Comment

Vardagsrum!

Vi har donat här inne till och från sen förra året, men nu så, nu börjar det äntligen bli klart! Alla väggar är målade, taket är klart. Nu är det bara golvet kvar som ska slipas och vitoljas, så det förhoppningsvis blir i samma nyans som i kök och hall. Och alla lister och foder i och runt fönster;)

  

Bonusbild på Bosse!

Posted in Dagliga funderingar | Leave a comment

lampor i köket

En ovanför bordet som jag nog visat innan: 

  
En vid köksbänken, den nyaste. Det var svårt att hitta en fin som inte kostade multum. Hittade denna på nätet men köpte den i en lampaffär i Åre när de hade 20 % rabatt. Glödlamporna på denna och lampan ovanför matbordet är från Mio. 

  
Minsta lampan finns vid lilla fönstret ovanför kökshon är från Clas Ohlsons, passar perfekt där! Glödlampan vet jag dock inte vart den är ifrån. 

  
Och till sist, en lampa som vi har på köksön, pastell-blå typ. Från Hemtex. Nu fattas det bara en lampa, ska bara hitta vad jag söker. En liten lampa som ska få plats på en fönsterbräda:) 

  

Posted in Dagliga funderingar | 5 Comments

en helg i Åre!

I torsdags for vi upp till Åre och Duved för ett par blåsiga och kalla dagar i fjällen. Målet var höstmarknaden som alltid lockar till sig mycket människor. 

Vi gjorde lite inköp, bla lampa till köket, fårskinn till stolsitsarna och lite god mat förstås. Bosse valde att stanna kvar med mina svärföräldrar som åkte upp i fredags. 

Nu sitter jag och Martin i bilen hem, trist att åka från Duved. Men vi åker nog snart tillbaka!

   
    
    

    
   

Posted in Dagliga funderingar | Leave a comment

lite lampa

Som jag letat och funderat på vad för lampa vi ska ha ovanför köksbordet… Men så hittade jag en som passade plånboken perfekt- på Mio! Det blev faktiskt jättefint och den passar så bra ovanför vårt nya köksbord.

Köksbordet fann jag på blocket, säljaren ångrade sitt köp så bordet var i nyskick men vi betalade under halva nypriset. Och det är superfint, ek, så det passar bänkskivor och golv. Snart så, snart är hela köket klart!

12036905_10154277653329358_6034391301821400728_n

 

Posted in Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker | Leave a comment

update

Vi fixar och donar i stort sätt varje dag. Just nu är det mycket fix med att hitta golv. Vi har en begränsad budget för att allt ska gå ihop och den tål inte större utsvävningar. Tur som attan att jag är duktig på att hitta det vi söker till bra priser. Just nu försöker vi lösa problemet med att ordna frakt för ett grangolv som vi hittat i Vetlanda. Gästrummet är redo för golv i nästa vecka så förhoppningsvis är golvproblemet löst då.
Jag vårstädade altanen igår, såfort solen ligger på så blir det varmt och skönt att sitta där!:)

Nästa vecka fortsätter i samma anda, spackla, slipa och måla. Gästrummets väggar ska förhoppningsvis vara klart till nästa helg. Och då är jag i Växjö!

(null)

(null)

(null)

(null)

Idag när vi var inne i stan så hittade jag assietter för 29 kr stycket på rea! Hade kostat 129 kr stycket. Så jag köpte 10 stycken. Fem med blå bakgrund och fem med rosa bakgrund.

(null)

Posted in Bosse, Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Mat, bak och sånt, Upplevelser, resor, motorcykel | 2 Comments

fredag till söndag

Så här började det i fredags, älvorna dansade på ängarna, det var väldigt vackert!(null)

Bosse rullade sig i snön, som vanligt!:)(null)

På lördag morgon for vi alla till Haninge för att kolla om vi kunde fynda på tretti.se’s rea. Det var 50-70% på returer. Vi hittade bla en ugn och en diskmaskin för halva priset!! Pappa som varit uppe denna helgen tillsammans med Elliot, sponsrade diskmaskinen, TACK pappa! :) Vo hade inte riktigt planerat att vi skulle handla… Och i efterhand skulle vi tagit med en bil med dragkrok med ett släp på. Men det gick bra efter lite pysslande, Bosse fick mysa mellan mig och Bosse i bilen :)(null)

Efter det for vi in till Stinsen för lite lunch och Elliot fastnade på bild jämte Zlaaaataaaan.

IMG_4141-0.JPG

Söndagen började med att Robert kom och hälsade på en snabbis, han visade upp sin drönare och fotade huset, jättecoolt!

IMG_4148-0.JPGIMG_4149.JPG

Sen när han åkte så flyttade vi om hemma för renoveringens skull och bäddsoffan hamnade tillfälligt i köket. Najs med en soffa där, kanske kan bli permanent??

IMG_4146-0.JPG

Elliot och jag gjorde selfies i soffan!

IMG_4154.JPG

När det började närma sig avfärd för pappa och Elliot till Växjö så åkte vi in till stan, käkade sn lunch på Därmed Pasta på Söder och sen åkte vi bortåt centralen(null)

 

(null)

En riktigt fin helg! Är så trött nu att ögonen går ihop, så jag ska strax krypa i säng :)

Posted in Allt det andra, Bosse, Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker, Huset | Leave a comment

Gästrummet

Då kör vi! Nu är det dags för gästrummet, äntligen! Mitt lilla pysselrum är så gott som klart, men det fattas foder runt fönster och dörr, samt en ny dörr ska köpas. Sen ska det sättas upp hyllor och mitt bord från Växjö ska hit, hur nu det ska gå till!? Bilder kommer när det börjar bli lite mer hemtrevligt:)

Men gästrummet då, jo, vi har drygt 9 veckor på oss att bli klara med det, och går det med samma tempo som vi haft med mitt rum så kommer det gå fortare än 9 veckor. Det är större, men här kommer vi köpa cover-tapet så vi slipper dra ner de gamla fula strukturtapeterna. Men nytt golv och nytt tak ska upp och fler el-uttag ska upp(!) Det fattas vid fönstret vilket är konstigt. Men så blir det. Nedan är bilder och snart kommer ett inlägg med hur jag har tänkt angående inredning och färger. Men det ska bli ett lugnt, harmoniskt rum.(null)

(null)

(null)

Posted in Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Rum | Leave a comment

Pysselrummet, puderrosa!

Färgen, puderrosa. Martin gillar den inte, tur att det inte är hans rum 😉 Det är mitt, mitt och bara mitt, hehehe :p

IMG_4082.JPG

Först innan grundmålning. Spackling blev bra, men i nästa rum kör vi cover tapet för det är en strukturtapet där nu, det var det inte i mitt rum, men det var tusen hål i väggarna.

IMG_4077.JPG

Första laget med färg:

IMG_4083.JPG

Andra laget och en precis nytagen bild från rummet. Taket blir klart idag, imorgon blir det till att rensa golvet från spackel och damm, på onsdag blir det mattläggning:)

IMG_4087.JPG

Ska ta bilder sen i dagsljus, gör det i helgen. Men färgen blev riktigt bra och det kommer bli supersnyggt med vita lister och vitt foder runt fönster och dörrar!

 

 

 

Posted in Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Rum | Leave a comment

renovering av pysselrum-kontor-extra sovrum del 1, ”alla dessa jekla sladdar”

Så här ser alltså rummet ut. Inte jättespännande kanske, men det ska det bli! Jag har en tanke redan, jag hoppas det blir på ett ungefär som jag vill! Som ni ser, brunt  och bruna nyanser tillsammans med en brun mörkläggningsgardin, gardinstång i gul (var vit från början) plast. Golvet kan jag inte färgbestämma, jag tror det hade en annan färg när det las in -83. Tjocka sladdar, många sladdar, mycket av varje helt enkelt!

IMG_4052.JPG

Brun dörr, vad annars? Det hängde en gammal torr Sverigekarta på baksidan av dörren som åkte i soporna, dörren ska bytas ut självklart! Någon som vill ha den, ni får handtaget på köpet 😉 Det fina är att jag kan behålla karmen och bara byta dörr. Vitt blir det.IMG_4051.JPG

Så i söndags tömde jag hela rummet på allt på väggarna. Undersökte vart sladdar gick.

Idag drog jag bort mattan och skruvade fast två extra skruvar i golvet, det knarrade lite väl mycket. Det blev bättre med extra skruvar. Fin tjock sladd va? Suck!IMG_4057.JPGExtra bild på alla uttag och telefonjack. Blir man trött eller blir man trött? Ett är huvudjacket och det måste vi ha till adsl:et, det och mobilt bredband är det enda vi kan ha här ute så det är grymt viktigt att det inte blir fel med det :p Men de andra tre.. Ett kunde jag ta bort direkt, det satt bara i ett annat och gjorde varken till eller från. Men de andra två är ihopkopplade med det jacket vi använder. Någon som är bra på att reda ut vilket/vilka jack man kan ta bort utan att sabba allt? Bra med mycket eluttag, saknar det i vissa rum här i huset. Det känns som byggaren rationaliserade bort vägguttag i vissa andra rum men gick all in i detta rum. ”Hur tänkte du nu?” är det jag tänker mest när jag tänker på den gamla ägaren. Just de ja, under mattan så fanns det hål i golvet och gissa vad det kom upp ur ett av dem??!!! Ohhhhh, en sladd till!!! Avklippt förstås, dekoration under matten?

IMG_4053.JPG

Dubbeljacket i närbild, KUL! Skit att vi inte har fiber, i så fall hade jag bara slitit bort skiten, hade varit skönt!
Andra sladdar som jag har klippt bort som inte ledde någonstans eller var avklippa är nu uppe i ca 5 stycken. Men det kommer bli flera, jag har lekt dektitiv vart vissa sladdar leder och det är lite spännande! ”Hur tänkte du nu igen med dessa sladdar?

IMG_4056.JPG

To be continued…..!

 

 

Posted in Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Rum | 1 Comment

Igår och idag

Kallt, krispigt, lördag morgon.

IMG_4049.JPG

Hyfsat varmt, lite ljusare och söndag em.

IMG_4050.JPG

Ingen storm hos oss, men det har varit halt till och ifrån, såg en bil som hade åkt av igår. Men vi kör försiktigt och resten av dagen blir inomhus. Ska tömma mitt pysselrum så jag kan renovera det. Blir kanske lite före och efterbilder:)

Posted in Dagliga funderingar, Rum | Leave a comment

Åre, Duved

Bosse var mer än redo för att åka till Duved för en vecka sen, han provade mössor och fastnade för en mycket varm sådan!

IMG_4003.JPG

 

De första dagarnas väder var inte så kul, plusgrader, regn och blåst. Bosse och jag gick promenader medan Martin, Tina och Jakob åkte skidor.

 

IMG_4014.JPG

 

Sen kom snön! Nu har det snöat i ett par dagar och det är som det ska vara här uppe, mycket snö och kallt. Okej, det är inte jättekallt, men när det blåser på sidan så känns det kyligare. Så det funkar! Idag tog Martin ett åk i backen innan alla andra skidåkare, Jakob och Tina tog det lugnt hemma. De har vilat sina ben! Så efter lunch for vi bort till Tännforsen! Rätt mäktigt! :)IMG_4022.JPGIMG_4026.JPG

 

Mina killar!:)IMG_4030.JPG

 

Bosse tar sig gärna ett rull på altanen här, när han kommer in så ser han ut som en snögubbe. Han ÄLSKAR snön!IMG_4018.JPG

 

Utsikt vid Tännforsen.IMG_4034.JPG

 

En liten matbild, vi gjorde lyx-vitlöksbröd till förrätt på nyårsafton, en salig blandning av vitlökssmör, purjolök och ost, skjus in i ugnen för att gotta till sig och sen rätt ner i magen! SLURP!IMG_4009.JPG

 

Bosse var missnöjd med sina gamla googles och köpte nya, han kommer låna ut dem till husse när han själv inte ska använda dem :)IMG_4036.JPG

Posted in Bosse, Dagliga funderingar, Upplevelser, resor, motorcykel | 2 Comments

årskrönika 2014

Den 7:e i ordningen! Helt galet att jag bloggat så länge! Som ni sett har bloggningen blivit sämre på det senaste. Men det handlar om att livet kommit före med allt vad det innebär. Sen vill jag inte vara lite personlig som innan och dela med mig av precis allt. Som jag skrivit innan, bloggen är för familjen och jag funderar fortfarande på att lösenordsskydda hela bloggen eller inte. Den dagen Martin och jag blir föräldrar (om vi kan det), så vill jag verkligen inte dela med mig av bilder och tankar till en blogg som alla kan läsa. Då blir det en annan lösning. Men det är kul att dela med sig av huset och renovering, så ja, det blir en avvägning av vad jag vill göra.

Först föregående års krönikor:

2008

2009

2010

2011

2012

2013

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Martin och jag gifte oss! Crazy!
Men vi gjorde mera, vi köpte ju oss ett hus på landet också!:) Och för att inte glömma, blev hundägare, på riktigt!

oss3

 

skal1

 

20140323-102509.jpg

 

Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade inga, har slutat med för länge sen.

Vilka länder besökte du?
Costa Rica, vår bröllopsresa och semester. I tre veckor var vi i detta vackra land, en riktigt mäktig upplevelse! Vi hyrde bil och åkte omkring för att se mer och uppleva mera.

DSC00224

DSC00363

DSC00659
Är det något du saknar år 2014 som du vill ha år 2015?
Ja, jag vill att vi ska bli föräldrar, men också utvecklas mer på jobbfronten!
Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?
Om jag ska välja ett, 30 augusti, den dagen jag fick Martin! Min man, känns fortfarande knasigt att säga det, men jag älskar det och jag älskar honom av hela mitt hjärta!

IMG_3914.JPG
Vad är det bästa som hänt dig år 2014?
Att Martin och jag gifte oss, Bosse blev vår och Costa Rica-resan!
Största misstaget?
Att jag lagt så mycket tid och energi på att oroa mig, grubbla på saker.
Har du varit sjuk eller skadat dig?
Näe, har turligt nog inte varit speciellt sjuk. Fick min första kräksjuka i vuxen ålder, men den varade bara i ett dygn, vilket var bra. Då mådde jag inte bra alls. USCH!

Bästa köpet?
Bosse förstås! (och bilen, fast den leasar jag, men så skönt med egen bil igen!!!)

20140212-091838.jpg

Vad spenderade du mest pengar på?
Bröllopet och huset förstås!

20140713-184150-67310870.jpg

skal3
Vilken var din favorittrend?
Min!

DSC_0422

DSC_0428

DSC_0438

DSC_0441

20140301-174240.jpg

Nina2-4

20140521-073719-27439426.jpg

20140625-184749-67669150.jpg

IMG_0046-0.JPG

DSC00669
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2014?
Ingen speciell, mycket bra nya låtar. Coldplays nya album lyssnade jag igenom väldigt ofta, eller det gör jag fortfarande :)

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Bröllopet, huset och bilen gjorde mycket för mitt mående!

Har du förändrats mycket?
Nope, samma gamla Nina, fast nu med ett nytt efternamn!

Vilket plagg använde du mest?
Klänningarna och tightsen, som vanligt! Använder sällan byxor.

DSC_0447

DSC_0452

Blev du kär i år?
Inte blev, jag är, min kärlek till Martin växte:)

oss10
Favoritprogram på tv?
Downton Abbey

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej

Bästa boken du läste i år?
Har läst lite, men inte någon toppen-bok. 

Något du önskade dig och fick?
Ja! Bosse förstås! Eller fick, vi fick köpa honom 😉

IMG_3925.JPG
Något du önskade dig men inte fick?
Ja

Årets bästa film?
The fault in our stars… Jeezuz! Jag fick boken av Kerstin när hon hälsade på. Bölade mig igenom boken. Sen ville jag inte riktigt se filmen, jag visste att det skulle bli ett gråtkalas, och ja, jag hade rätt. När jag väl såg den… Jag fulgrät. Men den var himla bra!

Ett uttryck du missbrukat 2013:
Så mycket folk! Jag vill hem till huset på landet!

Något som du irriterat dig på under året?
Idioter i trafiken som vanligt och människor som bara vill förstöra.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Blev överraskad av mamma, Johan och Elliot! Sen fick jag även en överraskningsfest som Martin hade fixat! :)

DSC_0399

DSC_0403

De bästa nya människorna du träffade?
Elisabeth och Matilda på jobbet, sköna tjejer!

Favoritmånad?
Augusti och november!

IMG_4182

 

DSC00652

DSC00679

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Det var ett bra år, men nu blickar jag framåt!

DSC00234

Posted in Bosse, Bröllop, Costa Rica, Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Kläder och det som hör till, Rum, Upplevelser, resor, motorcykel | 4 Comments

advent-fika!

Imorgon får vi besök i huset! Så jag har bakat och donat massor. Känns som julstämningen börjar infinna sig, trots att vi fick lite julpynt i Costa Rica, på slutet iaf! Det är inte alla som suttit på en vårdcentral mitt i CR och lyssnat på spansk julmusik;)

Ska skriva mer om slutet av vår resa när minneskortet kommer, som vi glömde i Tamarindo… Ops!

Nu ska jag fortsätta med bakeriet!

image

Posted in Dagliga funderingar, Mat, bak och sånt | 2 Comments

Bilder #4 – Fiskespecial!

 

När jag fyllde 30 så fick jag en fisketur av Nina i present, nu mer än ett år senare var det äntligen dags! Bästa presenten någonsin!

Jag och tre tonfiskar.DSC00828

Far och son som fiskeguider.
DSC00697 DSC00699

Första firren, en liten Bonito.DSC00706

Sen kom de lite större, här är den första guldmakrillen.DSC00713

Jag var nog gladare än fisken.DSC00715

Fiskarna vi behöll filéades direkt på båten och vi fick smaka superfärsk sashimi. Kanongott!DSC00722

Lite mer drag i fiskarna än gäddorna hemma.DSC00733

Guldmakrill på väg upp.DSC00736

Vi fick en gulfenad tonfisk också vilket tydligen var relativt ovanligt så nära land.DSC00741

Puss puss.DSC00750 DSC00762

Mitt under fisketuren så fick vi även besök av ett gäng hungriga delfiner.DSC00780 DSC00792

En levande guldmakrill med all färg kvar. Så fort de dör så blir de grå. Två av dem bytte även färg till vit/blå när vi drog upp dem.
DSC00816

Tusen tack världens bästa och finaste Nina!DSC00826

Posted in Dagliga funderingar | 2 Comments

Bilder #3

Utflykt till en strand som vi inte kommer ihåg vad den heter. Nina solade och jag snorklade med muränor, grym dag!DSC00659 DSC00661 DSC00662 DSC00669 DSC00673

 

När vi kom tillbaka till Tamarindo så tog vi en promenad och kollade på solnedgången innan middagen.DSC00679 DSC00681 DSC00682 DSC00677

 

Vattenfallet som vi inte heller kommer ihåg vad det heter. Helt ok men mycket folk, 4/10.DSC00526 DSC00529 DSC00533 DSC00536 DSC00538 DSC00539

Här bor vi! Lua mey boutique hotel i Tamarindo med världens trevligaste ägare!DSC00546

En av ägarna, Luis, fyllde 50 och det firades ordentligt!
DSC00555 DSC00559

Krokodiltur i floden vid Tamarindo!DSC00565

Mr Krokodilo, ser ni han?DSC00569 DSC00570 DSC00573 DSC00576 DSC00584 DSC00590 DSC00591

En fågel, han var inte lika spännande.DSC00592 DSC00595 DSC00612

Snygg kille vi stötte på mitt ute i regnskogen.DSC00620

Vrålapor! Var dock ganska tysta, säkert trötta.
DSC00622 DSC00623 DSC00625 DSC00627 DSC00629 DSC00631 DSC00632 DSC00633

Klättersäkert träd.DSC00634

Termitbo.DSC00635 DSC00640 DSC00642 DSC00650

Promenad hem från krokodilerna på stranden.DSC00652 DSC00653

Pelikano som dyker efter fisk.DSC00656

Krabbor som bor i hål, var rätt så fega.
DSC00618

En sista apbild!DSC00624

Posted in Dagliga funderingar | Leave a comment

söndag

 

 

 

Igår började vi elda ute på ängen. Vi sågade ju ner massor med enar och thujor (tror jag), det blev så mycket bättre! Vi höll på ett gäng timmar och blev inte klara, så vi ska fortsätta på lördag. Då kommer mamma, Johan, syster och Philip upp så de kan hjälpa till!:)

IMG_3934.JPG

 

Bosse i gräset, söthund!

IMG_3933.JPG

Posted in Dagliga funderingar | Leave a comment

usch!!

 

 

Usch och fy!! Ser ni??! Ett gäng döda möss orsakade den jäkligt otrevliga lukten i tvättstugan!! Strömmen gick ju för nån vecka sen, det var dessa som orsakade det… Fy fan! Men ja, man lär sig nya grejer varje dag i huset!!

 

IMG_3890.JPG

Posted in Dagliga funderingar, Huset, Rum | Leave a comment

badrum del 3

 

I gästrummet står även den nya kommoden och spegeln som vi köpte på villa-hem-mässan i Älvsjö för ett par veckor sen. Kommer bli så himla fint i badrummet! Vi har valt kakel också, och det kommer bli mörkgrått golv och vita väggar. Inte jättespännande, men det blir fint med möblerna.

IMG_3901.JPG

IMG_3900.JPG

Posted in Badrum, Dagliga funderingar, Huset | Leave a comment

gästrum

 

Det ser inte så mycket ut för världen, men det ska bli vårt gästrum. Meningen är att hela rummets ytskick ska göras. Väggar, tak, golv, fönster. Allt man ser. Men fram tills dess ser det ut såhär. Bäddsoffan och sängen köptes på Blocket. Sängen är helt ny men inte bäddsoffan. Men den är i bra skick och blir en perfekt extrasäng! Bäddsoffan ska senare stå i mitt pysselrum när det är klart och sängen ska stå i ett av sovrummen på andra våningen. I detta rummet ska vår dubbelsäng stå när vi fått vår nya som kommer om en vecka, halleluja! 😀

IMG_3898.JPG

IMG_3899.JPG

Posted in Dagliga funderingar, Huset, Rum | Leave a comment

badrum fortsättning

 

Det går framåt, eller vad man kan säga. Jo men det gör det. Det är spännande att komma hem efter jobbet och se vad de hittat på! Dessa bilder är från idag:

IMG_3882.JPG

Denna också, från idag.

IMG_3883.JPG

 

Denna är från igårIMG_3881.JPG

Och denna med,

IMG_3879.JPG

 

Vi har hunnit med att hämta en ny säng som jag jag hittade på blocket, en 90cm, helt ny för 1000 kr. Perfekt! Har hittat en bäddsoffa också på nätet som vi ska hämta på söndag. Efter det så finns det garanterat en massa sovplats hos oss! <3

Posted in Badrum, Dagliga funderingar, Huset | Leave a comment