Category Archives: Rum

nytt men ändå inte

Förvandlingen går framåt, sakta med detaljer som tar tid. Men så fint det blir! Tak i vardagsrum är klart och såfort vi är helt klara med köket, vilket bör bli om två veckor, så gör vi det sista i vardagsrummet. Dvs slipa golv, färga det, alla lister och foder och lite målning på det. Just de ja, en ny vägg ska upp också… Men det går fort!!!

 

imageimage

 

 

 

 

Posted in Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Rum, Vardagsrum | Leave a comment

fredag kväll och vardagsrumsfunderingar!

Hur går det då här hemma?

Jo tack som frågar, det går bra! Snart har vi hållit på i ett år. Vilken skillnad mot när vi flyttade in! Och tur är väl det! Men renoveringen är långt ifrån klar men de största grejerna är klara, dvs ett badrum och kök. Eller köket är nästan klart.

Nästa vecka kommer mamma, Johan och Elliot hit, då ska vi fixa taket i vardagsrummet. Kommer bli strålande fint! Ska bli SÅ SKÖNT att få klart vardagsrummet, och fixa inredningen. Har stora planer för väggen ner mot pysselrummet och där kommer pintrest och Ikea in i bilden. Kommer bli så fint!

Kanske inte riktigt så spejsat som detta… Men att få bokhyllorna att se inbyggda ut, det är målet!

ikeahack

Lite mer som detta blir det nog, vet dock inte hur ryggen kommer att se ut, men det tar vi då! Snyggt kommer det att bli iaf!ikeahack2

Posted in Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Rum, Vardagsrum | Leave a comment

Börjar se ljuset i köks-tunneln…

Snart så, snaaaaaart är det klart. Men givetvis har vi råkat ut för lite hinder längs med vägen och det kommer säkert ett par till. Men fint blir det! 

Vi är nu på jakt efter en underlimmad porslinsho ( nästan omöjligt att finna), samt en mässingsblandare. Just de ja, handtag och knoppar så vi kan dra ut lådorna också. Men det vet vi nog vad vi vill ha. Pärlspont ska inhandlas och sätta upp, målas. Lister, foder och el. Listan är lång, men blir kortare för varje vecka som går!

   
 

Posted in Hemmet, inredning, nya saker, Rum | Leave a comment

all fokus på köket!

I helgen som var fick vi ovärderlig hjälp av mamma och Johan som körde upp från Växjö! På fredagen gjorde vi klart taket, ganska lagom till Martin kom hem. Han och Johan fick sätta fast de sista brädorna längst in vid väggen. Sen var det klart! 

 

Lördagen började med att jag och mamma åkte in till Blomsterlandet bla och köpte lite olika plantor, vi ska testa att odla i uterummet, det blir varmt där inne så växterna kommer att trivas. När vi kom hem hade Martin och Johan börjat med tapeterna och blev snabbt klara. Den är så himla fin! Kommer från boråstapeter, kollektion Falsterbo, modell Lilly. 

   
 

När det var klart så kom Börje och Mona ut för en heldag! Vi började jobba med golvet och satte några plankor. Dagen efter, söndagen så satte vi klart golvet helt och drog lite el till köksön! Mamma och Johan tillsammans med Mona och Börje har varit klippor i detta!:)

  
Det vi gör nu är att skruva ihop alla stommar. Känns som ett evighetsjobb, men det kommer bli så jäkla fint!

   

  

  

  

Posted in Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Rum | 1 Comment

Golvet 

Äntligen, äntligen! Nu är äntligen golvet här! Över 5 meter långa plankor, 220 mm breda. Det kommer bli så himla fint! Vilken skillnad mot plastgolvet va?!:) 

Vitt kommer det att bli, eller ljust. Inte kritvitt. I gamla lägenheten la vi också trägolv, men där gick vi från det vita till det bruna. Här gör vi tvärtom. Men det är ju pga ljuset. I lägenheten hade vi fantastiskt ljus, i huset har vi inte samma ljus. Mindre fönster och färre. Men vi arbetar med det vi har och det kommer bli ett mycket fint resultat! I uterummet lyset ett äpple och ett päron! Köpte dessa två på Ikea och de laddas av solen. Riktigt fina!Posted in Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Rum | Leave a comment

Gästrummet

Då kör vi! Nu är det dags för gästrummet, äntligen! Mitt lilla pysselrum är så gott som klart, men det fattas foder runt fönster och dörr, samt en ny dörr ska köpas. Sen ska det sättas upp hyllor och mitt bord från Växjö ska hit, hur nu det ska gå till!? Bilder kommer när det börjar bli lite mer hemtrevligt:)

Men gästrummet då, jo, vi har drygt 9 veckor på oss att bli klara med det, och går det med samma tempo som vi haft med mitt rum så kommer det gå fortare än 9 veckor. Det är större, men här kommer vi köpa cover-tapet så vi slipper dra ner de gamla fula strukturtapeterna. Men nytt golv och nytt tak ska upp och fler el-uttag ska upp(!) Det fattas vid fönstret vilket är konstigt. Men så blir det. Nedan är bilder och snart kommer ett inlägg med hur jag har tänkt angående inredning och färger. Men det ska bli ett lugnt, harmoniskt rum.(null)

(null)

(null)

Posted in Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Rum | Leave a comment

Pysselrummet, puderrosa!

Färgen, puderrosa. Martin gillar den inte, tur att det inte är hans rum 😉 Det är mitt, mitt och bara mitt, hehehe :p

IMG_4082.JPG

Först innan grundmålning. Spackling blev bra, men i nästa rum kör vi cover tapet för det är en strukturtapet där nu, det var det inte i mitt rum, men det var tusen hål i väggarna.

IMG_4077.JPG

Första laget med färg:

IMG_4083.JPG

Andra laget och en precis nytagen bild från rummet. Taket blir klart idag, imorgon blir det till att rensa golvet från spackel och damm, på onsdag blir det mattläggning:)

IMG_4087.JPG

Ska ta bilder sen i dagsljus, gör det i helgen. Men färgen blev riktigt bra och det kommer bli supersnyggt med vita lister och vitt foder runt fönster och dörrar!

 

 

 

Posted in Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Rum | Leave a comment

veckans rum-plan

Efter en kort helg med massor av renovering, provkörning av bilar, promenad på hundön, bio, bus med Bosse och liiiiite sovmorgon så är det nu dags för en ny vecka. Ikväll är det lugna puckar som gäller, men resten av veckan ska jag fortsätta med mitt pysselrum och Martin ska hjälpa till! :) Just det ja, vi köpte tak till rummet igår också, och blir det bra så kör vi samma i resten av huset. Ni ska få se sedan. Innan fredag ska jag ha hunnit måla det första lagret med färg i rummet och innan helgen är slut ska taket sitta på plats och heltäckningsmatta vara inhandlad.
Pintrest är grymt när det gäller att leta ideér och inspiration. Här kommer lite bilder hur jag har tänkt med rummet:

pyssel1 pyssel2 pyssel3 pyssel4 pyssel5 pysselrum 4

pyssel6

Posted in Huset, Rum | 1 Comment

renovering av pysselrum-kontor-extra sovrum del 1, ”alla dessa jekla sladdar”

Så här ser alltså rummet ut. Inte jättespännande kanske, men det ska det bli! Jag har en tanke redan, jag hoppas det blir på ett ungefär som jag vill! Som ni ser, brunt  och bruna nyanser tillsammans med en brun mörkläggningsgardin, gardinstång i gul (var vit från början) plast. Golvet kan jag inte färgbestämma, jag tror det hade en annan färg när det las in -83. Tjocka sladdar, många sladdar, mycket av varje helt enkelt!

IMG_4052.JPG

Brun dörr, vad annars? Det hängde en gammal torr Sverigekarta på baksidan av dörren som åkte i soporna, dörren ska bytas ut självklart! Någon som vill ha den, ni får handtaget på köpet 😉 Det fina är att jag kan behålla karmen och bara byta dörr. Vitt blir det.IMG_4051.JPG

Så i söndags tömde jag hela rummet på allt på väggarna. Undersökte vart sladdar gick.

Idag drog jag bort mattan och skruvade fast två extra skruvar i golvet, det knarrade lite väl mycket. Det blev bättre med extra skruvar. Fin tjock sladd va? Suck!IMG_4057.JPGExtra bild på alla uttag och telefonjack. Blir man trött eller blir man trött? Ett är huvudjacket och det måste vi ha till adsl:et, det och mobilt bredband är det enda vi kan ha här ute så det är grymt viktigt att det inte blir fel med det :p Men de andra tre.. Ett kunde jag ta bort direkt, det satt bara i ett annat och gjorde varken till eller från. Men de andra två är ihopkopplade med det jacket vi använder. Någon som är bra på att reda ut vilket/vilka jack man kan ta bort utan att sabba allt? Bra med mycket eluttag, saknar det i vissa rum här i huset. Det känns som byggaren rationaliserade bort vägguttag i vissa andra rum men gick all in i detta rum. ”Hur tänkte du nu?” är det jag tänker mest när jag tänker på den gamla ägaren. Just de ja, under mattan så fanns det hål i golvet och gissa vad det kom upp ur ett av dem??!!! Ohhhhh, en sladd till!!! Avklippt förstås, dekoration under matten?

IMG_4053.JPG

Dubbeljacket i närbild, KUL! Skit att vi inte har fiber, i så fall hade jag bara slitit bort skiten, hade varit skönt!
Andra sladdar som jag har klippt bort som inte ledde någonstans eller var avklippa är nu uppe i ca 5 stycken. Men det kommer bli flera, jag har lekt dektitiv vart vissa sladdar leder och det är lite spännande! ”Hur tänkte du nu igen med dessa sladdar?

IMG_4056.JPG

To be continued…..!

 

 

Posted in Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Rum | 1 Comment

Igår och idag

Kallt, krispigt, lördag morgon.

IMG_4049.JPG

Hyfsat varmt, lite ljusare och söndag em.

IMG_4050.JPG

Ingen storm hos oss, men det har varit halt till och ifrån, såg en bil som hade åkt av igår. Men vi kör försiktigt och resten av dagen blir inomhus. Ska tömma mitt pysselrum så jag kan renovera det. Blir kanske lite före och efterbilder:)

Posted in Dagliga funderingar, Rum | Leave a comment

årskrönika 2014

Den 7:e i ordningen! Helt galet att jag bloggat så länge! Som ni sett har bloggningen blivit sämre på det senaste. Men det handlar om att livet kommit före med allt vad det innebär. Sen vill jag inte vara lite personlig som innan och dela med mig av precis allt. Som jag skrivit innan, bloggen är för familjen och jag funderar fortfarande på att lösenordsskydda hela bloggen eller inte. Den dagen Martin och jag blir föräldrar (om vi kan det), så vill jag verkligen inte dela med mig av bilder och tankar till en blogg som alla kan läsa. Då blir det en annan lösning. Men det är kul att dela med sig av huset och renovering, så ja, det blir en avvägning av vad jag vill göra.

Först föregående års krönikor:

2008

2009

2010

2011

2012

2013

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Martin och jag gifte oss! Crazy!
Men vi gjorde mera, vi köpte ju oss ett hus på landet också!:) Och för att inte glömma, blev hundägare, på riktigt!

oss3

 

skal1

 

20140323-102509.jpg

 

Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade inga, har slutat med för länge sen.

Vilka länder besökte du?
Costa Rica, vår bröllopsresa och semester. I tre veckor var vi i detta vackra land, en riktigt mäktig upplevelse! Vi hyrde bil och åkte omkring för att se mer och uppleva mera.

DSC00224

DSC00363

DSC00659
Är det något du saknar år 2014 som du vill ha år 2015?
Ja, jag vill att vi ska bli föräldrar, men också utvecklas mer på jobbfronten!
Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?
Om jag ska välja ett, 30 augusti, den dagen jag fick Martin! Min man, känns fortfarande knasigt att säga det, men jag älskar det och jag älskar honom av hela mitt hjärta!

IMG_3914.JPG
Vad är det bästa som hänt dig år 2014?
Att Martin och jag gifte oss, Bosse blev vår och Costa Rica-resan!
Största misstaget?
Att jag lagt så mycket tid och energi på att oroa mig, grubbla på saker.
Har du varit sjuk eller skadat dig?
Näe, har turligt nog inte varit speciellt sjuk. Fick min första kräksjuka i vuxen ålder, men den varade bara i ett dygn, vilket var bra. Då mådde jag inte bra alls. USCH!

Bästa köpet?
Bosse förstås! (och bilen, fast den leasar jag, men så skönt med egen bil igen!!!)

20140212-091838.jpg

Vad spenderade du mest pengar på?
Bröllopet och huset förstås!

20140713-184150-67310870.jpg

skal3
Vilken var din favorittrend?
Min!

DSC_0422

DSC_0428

DSC_0438

DSC_0441

20140301-174240.jpg

Nina2-4

20140521-073719-27439426.jpg

20140625-184749-67669150.jpg

IMG_0046-0.JPG

DSC00669
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2014?
Ingen speciell, mycket bra nya låtar. Coldplays nya album lyssnade jag igenom väldigt ofta, eller det gör jag fortfarande :)

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Bröllopet, huset och bilen gjorde mycket för mitt mående!

Har du förändrats mycket?
Nope, samma gamla Nina, fast nu med ett nytt efternamn!

Vilket plagg använde du mest?
Klänningarna och tightsen, som vanligt! Använder sällan byxor.

DSC_0447

DSC_0452

Blev du kär i år?
Inte blev, jag är, min kärlek till Martin växte:)

oss10
Favoritprogram på tv?
Downton Abbey

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej

Bästa boken du läste i år?
Har läst lite, men inte någon toppen-bok. 

Något du önskade dig och fick?
Ja! Bosse förstås! Eller fick, vi fick köpa honom 😉

IMG_3925.JPG
Något du önskade dig men inte fick?
Ja

Årets bästa film?
The fault in our stars… Jeezuz! Jag fick boken av Kerstin när hon hälsade på. Bölade mig igenom boken. Sen ville jag inte riktigt se filmen, jag visste att det skulle bli ett gråtkalas, och ja, jag hade rätt. När jag väl såg den… Jag fulgrät. Men den var himla bra!

Ett uttryck du missbrukat 2013:
Så mycket folk! Jag vill hem till huset på landet!

Något som du irriterat dig på under året?
Idioter i trafiken som vanligt och människor som bara vill förstöra.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Blev överraskad av mamma, Johan och Elliot! Sen fick jag även en överraskningsfest som Martin hade fixat! :)

DSC_0399

DSC_0403

De bästa nya människorna du träffade?
Elisabeth och Matilda på jobbet, sköna tjejer!

Favoritmånad?
Augusti och november!

IMG_4182

 

DSC00652

DSC00679

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Det var ett bra år, men nu blickar jag framåt!

DSC00234

Posted in Bosse, Bröllop, Costa Rica, Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Kläder och det som hör till, Rum, Upplevelser, resor, motorcykel | 4 Comments

usch!!

 

 

Usch och fy!! Ser ni??! Ett gäng döda möss orsakade den jäkligt otrevliga lukten i tvättstugan!! Strömmen gick ju för nån vecka sen, det var dessa som orsakade det… Fy fan! Men ja, man lär sig nya grejer varje dag i huset!!

 

IMG_3890.JPG

Posted in Dagliga funderingar, Huset, Rum | Leave a comment

gästrum

 

Det ser inte så mycket ut för världen, men det ska bli vårt gästrum. Meningen är att hela rummets ytskick ska göras. Väggar, tak, golv, fönster. Allt man ser. Men fram tills dess ser det ut såhär. Bäddsoffan och sängen köptes på Blocket. Sängen är helt ny men inte bäddsoffan. Men den är i bra skick och blir en perfekt extrasäng! Bäddsoffan ska senare stå i mitt pysselrum när det är klart och sängen ska stå i ett av sovrummen på andra våningen. I detta rummet ska vår dubbelsäng stå när vi fått vår nya som kommer om en vecka, halleluja! 😀

IMG_3898.JPG

IMG_3899.JPG

Posted in Dagliga funderingar, Huset, Rum | Leave a comment