Category Archives: Huset

Nytt golv i hallen!

Nu är äntligen golvet klart i hallen och den fula bruna plastmattan ett minne blott! Lite lister och lite mer målning. Men golvet är helt klart! Skön lättnad! Martin började med att hyra maskinen nedan som hjälpte till att skära bort mattan som satt med lim, hårt. Sen slipade han bort alla ojämnheter. Om jag kommer ihåg rätt så körde han sedan primer, la ner gallernät som han sedan fäste värmekabeln i (yes, det blir uppvärmt golv). Efter det flytspacklade han allt. Det fick sedan torka ordentligt och veckan efter (i lördags) så började Martin och hans pappa Börje med att lägga plattorna.

Gallret och värmekablar med skumgummikanter

20160611_101755936_iOS

Flytspackel

20160611_115924337_iOS

Martin hade helst velat ha ännu mindre mellanrum mellan plattorna, men jag tycker det blev jättebra :)

I söndags, fogning och tvättning (av fogmassa), ett gäng gånger så det blev jämt och fint.

Och idag, trasselsudda bort och tillsist, moppa! Tjenamoss vad bra det blev!!

Posted in Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker, Huset | 3 Comments

Bilder på vardagsrum och kök

Absolut inte sådära nystajlade och fixade som hos de större bloggarna. Och taget med mobilkamera. Men det duger, ni ser ju :)

Första bilden: Då står jag i precis i ingången från hallen. Där fanns innan ett par bruna glasdörrar som vi offrat till dörrhimlen. Alla fönster ska målas vita. Det är så kul att vi måste dra ut på det för att njuta av processen extra mycket . Obs ironi. Måla fönster är fan bland det tristaste som finns. Visst blev golvet fint?! Från den gula färgen till ljusare. Bland det bästa i hela rummet! Eller allt blev bra i rummet, jag gillar det!

Står i samma öppning men tittar till höger. Bokhyllan som Martin byggde med hjälp av stommar från Ikea, Billy bokhyllor. Den blev hur bra som helst och vi är jättenöjda med den! Lyxproblemet är bara att fylla upp den med grejer, det går sakta framåt. ÄNTLIGEN har jag fått packa upp mina böcker som legat nerpackade från att jag flyttade till Stockholm! Känslan är underbar!

Och köket. Som vi kämpat! Inga enkla lösningar alls. Men jag tycket vi fick ihopa det bra, både med detaljer och övergripande som alla luckor. Bänkskivorna ska tonas ner och bli vitare. De är slipade en gång sen vi installerade dem och nu ska de tillbaka till kulören de hade när de kom. Ungefär samma som golvet. Gardiner. Jag vill gärna ha gardiner. Vad tycker ni? Hur får man till gardiner bra? Gärna skira, lätta saker.
På denna bilden har jag vardagsrummet bakom mig och tittar ner mot hallen till.

Hyllan som är custom made 😉 Blev helt perfekt i det lilla hålet! Kokböcker, bilder på syskonbarn och annat stuff. Inte stylat alls, det får vara så nu så länge. Ekhyllor som är betsade och konsoller från Ikea. Skälet till att allt är så ljust och vitt är för huset i sig är mörkt och så vill vi inte ha det. Och fönstren ut från köket avgränsar till ett uterum. Dvs, inte så mycket sol in.

Och lite kyl och frys med allt annat! Jag vill ha grejer på kyl och frys, blir mer personligt! De yttersta högskåpen är skafferi, superpraktiskt!

Och till vänster. Är mycket glad för att jag stod på mig och ville ha överskåp. Martin ville ha öppet. Det passar liksom in. Det jag är mest nöjd med här är den jättebreda hällen. Tror den är 90 cm med 6 kokplatser som kan länkas ihopa till 3. Induktion förstås.
img_5198.jpg Frågor på det? :)

Posted in Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Mat, bak och sånt | 2 Comments

soffa i hallen!

Äntligen hittade jag den perfekta soffan för hallen! Många kökssoffor på blocket var alldeles för långa, men just denna funkar, 2 cm tillgodo på rätt håll. Vi hämtade den i Enköping, knappa timmen från oss och betalde tusen kronor. Som ni ser så kommer det bli nytt tyg och eventuellt ny färg också. Jag gillar dock den gråa färgen som är där nu. Ska köpa en häftpistol, bra investering då vi ska ha den till elementskydden också. 

  

Posted in Hemmet, inredning, nya saker, Huset | 2 Comments

måndag

En semestervecka kvar, skönt!

Det märks nu att hösten kommer smygande. Det är lite skönt men samtidigt trist också. Det kommer hända mycket i höst och det ser jag framemot, så det blir nog bra ändå.

Planerna för idag blir att lasta mitt släp, köra till tippen och sen åka till bygghandeln. Primer eller nått var det vi skulle ha. Sen ska vi fortsätta med alla lister och påbörja kakling. Pricken över i:et! Eller det är mycket som är pricken över i:et i köket, hehe!

brostpanel

Posted in Hemmet, inredning, nya saker, Huset | Leave a comment

nytt men ändå inte

Förvandlingen går framåt, sakta med detaljer som tar tid. Men så fint det blir! Tak i vardagsrum är klart och såfort vi är helt klara med köket, vilket bör bli om två veckor, så gör vi det sista i vardagsrummet. Dvs slipa golv, färga det, alla lister och foder och lite målning på det. Just de ja, en ny vägg ska upp också… Men det går fort!!!

 

imageimage

 

 

 

 

Posted in Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Rum, Vardagsrum | Leave a comment

fredag kväll och vardagsrumsfunderingar!

Hur går det då här hemma?

Jo tack som frågar, det går bra! Snart har vi hållit på i ett år. Vilken skillnad mot när vi flyttade in! Och tur är väl det! Men renoveringen är långt ifrån klar men de största grejerna är klara, dvs ett badrum och kök. Eller köket är nästan klart.

Nästa vecka kommer mamma, Johan och Elliot hit, då ska vi fixa taket i vardagsrummet. Kommer bli strålande fint! Ska bli SÅ SKÖNT att få klart vardagsrummet, och fixa inredningen. Har stora planer för väggen ner mot pysselrummet och där kommer pintrest och Ikea in i bilden. Kommer bli så fint!

Kanske inte riktigt så spejsat som detta… Men att få bokhyllorna att se inbyggda ut, det är målet!

ikeahack

Lite mer som detta blir det nog, vet dock inte hur ryggen kommer att se ut, men det tar vi då! Snyggt kommer det att bli iaf!ikeahack2

Posted in Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Rum, Vardagsrum | Leave a comment

pool-helg

I lördags kom Robban för att hjälpa oss med att tömma poolen, rengöra och sedan fylla den. Galet mycket vatten och jag tror han körde 6 gånger, ca 42 kubik vatten gick det i. Den är chock-klorerad och ren! Nu ska den bara bli varmare. Det kunde inte Martin vänta på, så han hoppade i, 11 grader var det då… Jag kommer vänta ett bra tag till!

pool

Posted in Hemmet, inredning, nya saker, Huset | 2 Comments

all fokus på köket!

I helgen som var fick vi ovärderlig hjälp av mamma och Johan som körde upp från Växjö! På fredagen gjorde vi klart taket, ganska lagom till Martin kom hem. Han och Johan fick sätta fast de sista brädorna längst in vid väggen. Sen var det klart! 

 

Lördagen började med att jag och mamma åkte in till Blomsterlandet bla och köpte lite olika plantor, vi ska testa att odla i uterummet, det blir varmt där inne så växterna kommer att trivas. När vi kom hem hade Martin och Johan börjat med tapeterna och blev snabbt klara. Den är så himla fin! Kommer från boråstapeter, kollektion Falsterbo, modell Lilly. 

   
 

När det var klart så kom Börje och Mona ut för en heldag! Vi började jobba med golvet och satte några plankor. Dagen efter, söndagen så satte vi klart golvet helt och drog lite el till köksön! Mamma och Johan tillsammans med Mona och Börje har varit klippor i detta!:)

  
Det vi gör nu är att skruva ihop alla stommar. Känns som ett evighetsjobb, men det kommer bli så jäkla fint!

   

  

  

  

Posted in Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Rum | 1 Comment

köksuppdatering

Det mesta är utröjt från köket, inte riktigt allt. Vi måste flytta spis, kyl och frys till tvättstugan och röja upp där inne så det går att laga mat. Annars skulle det aldrig gå. Jag räknar med att vi blir helt utan kök i minst 3 veckor.

Såhär såg det ut innan allt brann upp på ett bål! Skönt att få bort det. Hade säkert gått att sälja på blocket, men då hade man varit tvungen att vara försiktig… Och det pallade jag inte med! 😉

kokborta

 

Ja… hitta plats till alla blommor är inte enkelt! Men nu har alla blommor flyttat ut till uterummet :)kokblommor

 

och det nya köket….! Ska bli spännande att sätta ihopa allt. Hur många gånger jag kommer att svära och önska att vi aldrig gjort detta… 😉 Äsch, det kommer bli jättebra! :)kok

Nästa vecka kommer alla vitvaror!! Vart vi nu ska få plats med dom?

 

Posted in Hemmet, inredning, nya saker, Huset | 9 Comments

Golvet 

Äntligen, äntligen! Nu är äntligen golvet här! Över 5 meter långa plankor, 220 mm breda. Det kommer bli så himla fint! Vilken skillnad mot plastgolvet va?!:) 

Vitt kommer det att bli, eller ljust. Inte kritvitt. I gamla lägenheten la vi också trägolv, men där gick vi från det vita till det bruna. Här gör vi tvärtom. Men det är ju pga ljuset. I lägenheten hade vi fantastiskt ljus, i huset har vi inte samma ljus. Mindre fönster och färre. Men vi arbetar med det vi har och det kommer bli ett mycket fint resultat! I uterummet lyset ett äpple och ett päron! Köpte dessa två på Ikea och de laddas av solen. Riktigt fina!Posted in Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Rum | Leave a comment

update

Vi fixar och donar i stort sätt varje dag. Just nu är det mycket fix med att hitta golv. Vi har en begränsad budget för att allt ska gå ihop och den tål inte större utsvävningar. Tur som attan att jag är duktig på att hitta det vi söker till bra priser. Just nu försöker vi lösa problemet med att ordna frakt för ett grangolv som vi hittat i Vetlanda. Gästrummet är redo för golv i nästa vecka så förhoppningsvis är golvproblemet löst då.
Jag vårstädade altanen igår, såfort solen ligger på så blir det varmt och skönt att sitta där!:)

Nästa vecka fortsätter i samma anda, spackla, slipa och måla. Gästrummets väggar ska förhoppningsvis vara klart till nästa helg. Och då är jag i Växjö!

(null)

(null)

(null)

(null)

Idag när vi var inne i stan så hittade jag assietter för 29 kr stycket på rea! Hade kostat 129 kr stycket. Så jag köpte 10 stycken. Fem med blå bakgrund och fem med rosa bakgrund.

(null)

Posted in Bosse, Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Mat, bak och sånt, Upplevelser, resor, motorcykel | 2 Comments

fredag till söndag

Så här började det i fredags, älvorna dansade på ängarna, det var väldigt vackert!(null)

Bosse rullade sig i snön, som vanligt!:)(null)

På lördag morgon for vi alla till Haninge för att kolla om vi kunde fynda på tretti.se’s rea. Det var 50-70% på returer. Vi hittade bla en ugn och en diskmaskin för halva priset!! Pappa som varit uppe denna helgen tillsammans med Elliot, sponsrade diskmaskinen, TACK pappa! :) Vo hade inte riktigt planerat att vi skulle handla… Och i efterhand skulle vi tagit med en bil med dragkrok med ett släp på. Men det gick bra efter lite pysslande, Bosse fick mysa mellan mig och Bosse i bilen :)(null)

Efter det for vi in till Stinsen för lite lunch och Elliot fastnade på bild jämte Zlaaaataaaan.

IMG_4141-0.JPG

Söndagen började med att Robert kom och hälsade på en snabbis, han visade upp sin drönare och fotade huset, jättecoolt!

IMG_4148-0.JPGIMG_4149.JPG

Sen när han åkte så flyttade vi om hemma för renoveringens skull och bäddsoffan hamnade tillfälligt i köket. Najs med en soffa där, kanske kan bli permanent??

IMG_4146-0.JPG

Elliot och jag gjorde selfies i soffan!

IMG_4154.JPG

När det började närma sig avfärd för pappa och Elliot till Växjö så åkte vi in till stan, käkade sn lunch på Därmed Pasta på Söder och sen åkte vi bortåt centralen(null)

 

(null)

En riktigt fin helg! Är så trött nu att ögonen går ihop, så jag ska strax krypa i säng :)

Posted in Allt det andra, Bosse, Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker, Huset | Leave a comment

Gästrummet

Då kör vi! Nu är det dags för gästrummet, äntligen! Mitt lilla pysselrum är så gott som klart, men det fattas foder runt fönster och dörr, samt en ny dörr ska köpas. Sen ska det sättas upp hyllor och mitt bord från Växjö ska hit, hur nu det ska gå till!? Bilder kommer när det börjar bli lite mer hemtrevligt:)

Men gästrummet då, jo, vi har drygt 9 veckor på oss att bli klara med det, och går det med samma tempo som vi haft med mitt rum så kommer det gå fortare än 9 veckor. Det är större, men här kommer vi köpa cover-tapet så vi slipper dra ner de gamla fula strukturtapeterna. Men nytt golv och nytt tak ska upp och fler el-uttag ska upp(!) Det fattas vid fönstret vilket är konstigt. Men så blir det. Nedan är bilder och snart kommer ett inlägg med hur jag har tänkt angående inredning och färger. Men det ska bli ett lugnt, harmoniskt rum.(null)

(null)

(null)

Posted in Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Rum | Leave a comment

förmiddagspromenad i staden

När Martin klippte sig så passade jag och Bosse på att ta en promenad i staden. Han tyckte det var jättekul! Både med nytt promenadstråk och med snön. Vädret var inte det bästa, men det funkade. Vi gick en rejäl promenad på 1,5 timme, Strandvägen och sedan in på Djurgården, trevligt!
Martin hämtade sedan upp oss och vi for förbi glasögonaffären. Jag var nämligen där igår för att kolla mina ögon och även om min skelning blivit bättre så ville läkaren skriva nytt recept. Och jag ville gärna då ha nya bågar men hade svårt att bestämma mig så jag fick med ett gäng hem. Men nu är det bestämt och jag blir 5000kr fattigare, jekla skelning! Det blir dyrt trots att jag får bidrag från landstinget. Bild kommer sen!
Eftermiddagen gick till att göra klart i pysselrummet! Imorgon är det så gott som klart!

Vaknade upp till detta imorse:

IMG_4112.JPG

Sen promenad, Gröna Lund i bakgrunden(null)

St Erik tror jag båten heter, ligger jämte Gustav Vasa-museet och på sommaren får man gå in i båten och kolla, gratis dessutom. Det vill jag göra när Philip och Elliot kommer upp :)(null)

 

Sen blev det kväller och mina killar tog sig en fem-minutare i soffan :)

IMG_4118.JPG

Posted in Bosse, Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Upplevelser, resor, motorcykel | Leave a comment

Pysselrummet, puderrosa!

Färgen, puderrosa. Martin gillar den inte, tur att det inte är hans rum 😉 Det är mitt, mitt och bara mitt, hehehe :p

IMG_4082.JPG

Först innan grundmålning. Spackling blev bra, men i nästa rum kör vi cover tapet för det är en strukturtapet där nu, det var det inte i mitt rum, men det var tusen hål i väggarna.

IMG_4077.JPG

Första laget med färg:

IMG_4083.JPG

Andra laget och en precis nytagen bild från rummet. Taket blir klart idag, imorgon blir det till att rensa golvet från spackel och damm, på onsdag blir det mattläggning:)

IMG_4087.JPG

Ska ta bilder sen i dagsljus, gör det i helgen. Men färgen blev riktigt bra och det kommer bli supersnyggt med vita lister och vitt foder runt fönster och dörrar!

 

 

 

Posted in Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Rum | Leave a comment

veckans rum-plan

Efter en kort helg med massor av renovering, provkörning av bilar, promenad på hundön, bio, bus med Bosse och liiiiite sovmorgon så är det nu dags för en ny vecka. Ikväll är det lugna puckar som gäller, men resten av veckan ska jag fortsätta med mitt pysselrum och Martin ska hjälpa till! :) Just det ja, vi köpte tak till rummet igår också, och blir det bra så kör vi samma i resten av huset. Ni ska få se sedan. Innan fredag ska jag ha hunnit måla det första lagret med färg i rummet och innan helgen är slut ska taket sitta på plats och heltäckningsmatta vara inhandlad.
Pintrest är grymt när det gäller att leta ideér och inspiration. Här kommer lite bilder hur jag har tänkt med rummet:

pyssel1 pyssel2 pyssel3 pyssel4 pyssel5 pysselrum 4

pyssel6

Posted in Huset, Rum | 1 Comment

renovering av pysselrum-kontor-extra sovrum del 1, ”alla dessa jekla sladdar”

Så här ser alltså rummet ut. Inte jättespännande kanske, men det ska det bli! Jag har en tanke redan, jag hoppas det blir på ett ungefär som jag vill! Som ni ser, brunt  och bruna nyanser tillsammans med en brun mörkläggningsgardin, gardinstång i gul (var vit från början) plast. Golvet kan jag inte färgbestämma, jag tror det hade en annan färg när det las in -83. Tjocka sladdar, många sladdar, mycket av varje helt enkelt!

IMG_4052.JPG

Brun dörr, vad annars? Det hängde en gammal torr Sverigekarta på baksidan av dörren som åkte i soporna, dörren ska bytas ut självklart! Någon som vill ha den, ni får handtaget på köpet 😉 Det fina är att jag kan behålla karmen och bara byta dörr. Vitt blir det.IMG_4051.JPG

Så i söndags tömde jag hela rummet på allt på väggarna. Undersökte vart sladdar gick.

Idag drog jag bort mattan och skruvade fast två extra skruvar i golvet, det knarrade lite väl mycket. Det blev bättre med extra skruvar. Fin tjock sladd va? Suck!IMG_4057.JPGExtra bild på alla uttag och telefonjack. Blir man trött eller blir man trött? Ett är huvudjacket och det måste vi ha till adsl:et, det och mobilt bredband är det enda vi kan ha här ute så det är grymt viktigt att det inte blir fel med det :p Men de andra tre.. Ett kunde jag ta bort direkt, det satt bara i ett annat och gjorde varken till eller från. Men de andra två är ihopkopplade med det jacket vi använder. Någon som är bra på att reda ut vilket/vilka jack man kan ta bort utan att sabba allt? Bra med mycket eluttag, saknar det i vissa rum här i huset. Det känns som byggaren rationaliserade bort vägguttag i vissa andra rum men gick all in i detta rum. ”Hur tänkte du nu?” är det jag tänker mest när jag tänker på den gamla ägaren. Just de ja, under mattan så fanns det hål i golvet och gissa vad det kom upp ur ett av dem??!!! Ohhhhh, en sladd till!!! Avklippt förstås, dekoration under matten?

IMG_4053.JPG

Dubbeljacket i närbild, KUL! Skit att vi inte har fiber, i så fall hade jag bara slitit bort skiten, hade varit skönt!
Andra sladdar som jag har klippt bort som inte ledde någonstans eller var avklippa är nu uppe i ca 5 stycken. Men det kommer bli flera, jag har lekt dektitiv vart vissa sladdar leder och det är lite spännande! ”Hur tänkte du nu igen med dessa sladdar?

IMG_4056.JPG

To be continued…..!

 

 

Posted in Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Rum | 1 Comment

årskrönika 2014

Den 7:e i ordningen! Helt galet att jag bloggat så länge! Som ni sett har bloggningen blivit sämre på det senaste. Men det handlar om att livet kommit före med allt vad det innebär. Sen vill jag inte vara lite personlig som innan och dela med mig av precis allt. Som jag skrivit innan, bloggen är för familjen och jag funderar fortfarande på att lösenordsskydda hela bloggen eller inte. Den dagen Martin och jag blir föräldrar (om vi kan det), så vill jag verkligen inte dela med mig av bilder och tankar till en blogg som alla kan läsa. Då blir det en annan lösning. Men det är kul att dela med sig av huset och renovering, så ja, det blir en avvägning av vad jag vill göra.

Först föregående års krönikor:

2008

2009

2010

2011

2012

2013

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Martin och jag gifte oss! Crazy!
Men vi gjorde mera, vi köpte ju oss ett hus på landet också!:) Och för att inte glömma, blev hundägare, på riktigt!

oss3

 

skal1

 

20140323-102509.jpg

 

Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade inga, har slutat med för länge sen.

Vilka länder besökte du?
Costa Rica, vår bröllopsresa och semester. I tre veckor var vi i detta vackra land, en riktigt mäktig upplevelse! Vi hyrde bil och åkte omkring för att se mer och uppleva mera.

DSC00224

DSC00363

DSC00659
Är det något du saknar år 2014 som du vill ha år 2015?
Ja, jag vill att vi ska bli föräldrar, men också utvecklas mer på jobbfronten!
Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?
Om jag ska välja ett, 30 augusti, den dagen jag fick Martin! Min man, känns fortfarande knasigt att säga det, men jag älskar det och jag älskar honom av hela mitt hjärta!

IMG_3914.JPG
Vad är det bästa som hänt dig år 2014?
Att Martin och jag gifte oss, Bosse blev vår och Costa Rica-resan!
Största misstaget?
Att jag lagt så mycket tid och energi på att oroa mig, grubbla på saker.
Har du varit sjuk eller skadat dig?
Näe, har turligt nog inte varit speciellt sjuk. Fick min första kräksjuka i vuxen ålder, men den varade bara i ett dygn, vilket var bra. Då mådde jag inte bra alls. USCH!

Bästa köpet?
Bosse förstås! (och bilen, fast den leasar jag, men så skönt med egen bil igen!!!)

20140212-091838.jpg

Vad spenderade du mest pengar på?
Bröllopet och huset förstås!

20140713-184150-67310870.jpg

skal3
Vilken var din favorittrend?
Min!

DSC_0422

DSC_0428

DSC_0438

DSC_0441

20140301-174240.jpg

Nina2-4

20140521-073719-27439426.jpg

20140625-184749-67669150.jpg

IMG_0046-0.JPG

DSC00669
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2014?
Ingen speciell, mycket bra nya låtar. Coldplays nya album lyssnade jag igenom väldigt ofta, eller det gör jag fortfarande :)

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Bröllopet, huset och bilen gjorde mycket för mitt mående!

Har du förändrats mycket?
Nope, samma gamla Nina, fast nu med ett nytt efternamn!

Vilket plagg använde du mest?
Klänningarna och tightsen, som vanligt! Använder sällan byxor.

DSC_0447

DSC_0452

Blev du kär i år?
Inte blev, jag är, min kärlek till Martin växte:)

oss10
Favoritprogram på tv?
Downton Abbey

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej

Bästa boken du läste i år?
Har läst lite, men inte någon toppen-bok. 

Något du önskade dig och fick?
Ja! Bosse förstås! Eller fick, vi fick köpa honom 😉

IMG_3925.JPG
Något du önskade dig men inte fick?
Ja

Årets bästa film?
The fault in our stars… Jeezuz! Jag fick boken av Kerstin när hon hälsade på. Bölade mig igenom boken. Sen ville jag inte riktigt se filmen, jag visste att det skulle bli ett gråtkalas, och ja, jag hade rätt. När jag väl såg den… Jag fulgrät. Men den var himla bra!

Ett uttryck du missbrukat 2013:
Så mycket folk! Jag vill hem till huset på landet!

Något som du irriterat dig på under året?
Idioter i trafiken som vanligt och människor som bara vill förstöra.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Blev överraskad av mamma, Johan och Elliot! Sen fick jag även en överraskningsfest som Martin hade fixat! :)

DSC_0399

DSC_0403

De bästa nya människorna du träffade?
Elisabeth och Matilda på jobbet, sköna tjejer!

Favoritmånad?
Augusti och november!

IMG_4182

 

DSC00652

DSC00679

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Det var ett bra år, men nu blickar jag framåt!

DSC00234

Posted in Bosse, Bröllop, Costa Rica, Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Kläder och det som hör till, Rum, Upplevelser, resor, motorcykel | 4 Comments

jul-Skansen!

Efter vi handlat nått som Martin sett fram emot länge så åkte vi till Skansen! (En packline takbox köpte vi) Iaf, Skansen. Mycket folk, lite lagom kyligt och toppenväder! Kul att äntligen få se vargarna! Första gången på Skansen faktiskt, men har fått gå in i hägnet och klappa dem på Kolmården för ett gäng år sedan. Björnarna låg och sov, men inte sälarna, de simmade omkring och verkade ha en okej lördageftermiddag :)

IMG_3971.JPG

IMG_3974.JPG

IMG_3973.JPG

IMG_3970.JPG

IMG_3977.JPG

IMG_3982.JPG

IMG_3984.JPG

IMG_3978.JPG

IMG_3983.JPG

Sen gick vi förbi här!

IMG_3985.JPG

Kommer ni ihåg?

IMG_3583.JPG

Josefin och Sebastians bröllopsplats!

Nähe, nu ska jag snart måla ett lager färg till i vardagsrummet!:)

Posted in Huset, Upplevelser, resor, motorcykel, Vardagsrum | 1 Comment

snart så!

Efter en fartfylld helg är vi själva här hemma. Det är så himla mysigt med huset fullt med älskad familj och vänner! Denna helg så kom mamma, Johan, Emma och Philip upp för att hjälpa till med lite grejer. Bla så fortsatte vi med eldandet, skruvade ner trasiga och oerhört fula markiser, krattade hela gräsmattan, plockade hundbajs (grannhunden spring hit två gånger och sket under helgen, sen stack han tillbaka till sin husse, vi ska sätta staket nästa vår!!), köpte ljusslingor och satte upp längs med staketet på framsidan och satte dit ett nytt eluttag på utsidan av verandan, vintrade poolen, slipade och spacklade väggar i vardagsrummet, städade, fikade, donade! Mycket gjort!

Men nu, nu är det snart resdags, tre veckor i Costa Rica, jag och min man, vår bröllopsresa och vårt livs resa, iaf hitintills! :) Har packat det mesta ikväll, ska försöka resa lätt, allt finns att köpa där, så det blir bra det:) Tre byten och ca 16 timmar i luften sammanlagt. Ska bli spännande, jag har köpt stödstrumpor :p

Nästa blogginlägg blir från Costa Rica!

cle cr1

Posted in Costa Rica, Huset | 1 Comment

färgval

Tre stycken väljer vi mellan till vardagsrummet. Jag vet vad jag vill ha, Martin är ganska säker på vad han vill ha, vad tycker ni?
Lister blir vitt, likaså taklister och tak. Golvet ska bli vitvaxat.

IMG_3927.JPG

Posted in Huset, Vardagsrum | Leave a comment

usch!!

 

 

Usch och fy!! Ser ni??! Ett gäng döda möss orsakade den jäkligt otrevliga lukten i tvättstugan!! Strömmen gick ju för nån vecka sen, det var dessa som orsakade det… Fy fan! Men ja, man lär sig nya grejer varje dag i huset!!

 

IMG_3890.JPG

Posted in Dagliga funderingar, Huset, Rum | Leave a comment

badrum del 3

 

I gästrummet står även den nya kommoden och spegeln som vi köpte på villa-hem-mässan i Älvsjö för ett par veckor sen. Kommer bli så himla fint i badrummet! Vi har valt kakel också, och det kommer bli mörkgrått golv och vita väggar. Inte jättespännande, men det blir fint med möblerna.

IMG_3901.JPG

IMG_3900.JPG

Posted in Badrum, Dagliga funderingar, Huset | Leave a comment

gästrum

 

Det ser inte så mycket ut för världen, men det ska bli vårt gästrum. Meningen är att hela rummets ytskick ska göras. Väggar, tak, golv, fönster. Allt man ser. Men fram tills dess ser det ut såhär. Bäddsoffan och sängen köptes på Blocket. Sängen är helt ny men inte bäddsoffan. Men den är i bra skick och blir en perfekt extrasäng! Bäddsoffan ska senare stå i mitt pysselrum när det är klart och sängen ska stå i ett av sovrummen på andra våningen. I detta rummet ska vår dubbelsäng stå när vi fått vår nya som kommer om en vecka, halleluja! 😀

IMG_3898.JPG

IMG_3899.JPG

Posted in Dagliga funderingar, Huset, Rum | Leave a comment

badrum fortsättning

 

Det går framåt, eller vad man kan säga. Jo men det gör det. Det är spännande att komma hem efter jobbet och se vad de hittat på! Dessa bilder är från idag:

IMG_3882.JPG

Denna också, från idag.

IMG_3883.JPG

 

Denna är från igårIMG_3881.JPG

Och denna med,

IMG_3879.JPG

 

Vi har hunnit med att hämta en ny säng som jag jag hittade på blocket, en 90cm, helt ny för 1000 kr. Perfekt! Har hittat en bäddsoffa också på nätet som vi ska hämta på söndag. Efter det så finns det garanterat en massa sovplats hos oss! <3

Posted in Badrum, Dagliga funderingar, Huset | Leave a comment

badrum del 1

 

 

Badrumsdags! Och det är badrummet på övervåningen som ska få sig en rejäl make over. Allt är original -83. Jepp. Men jag ska försöka sälja de blåa handfaten och den blå toastolen, någon kanske vill köpa? 😉 Så, här kommer före-bilderna!

SFDB771E0B508364CE8963E0A6CCEB8A46A_800x800

allt utrivet!

IMG_3877.JPG

IMG_3875.JPG

IMG_3876.JPG

Posted in Badrum, Huset | 4 Comments

värme vare här!

Så, kamin beställd! Papper inskickade till kommunen och senast (om inga problem uppstår), så kommer vi kunna elda i en fin Contura när vi kommer hem från Costa Rica! Det är mycket som händer med huset just nu, imorgon kommer byggkillarna för att riva badrummet! Vi måste också börja fixa vardagsrummet och planera köket, så mycket att göra, så lite tid!

Contura520T

Posted in Huset | 1 Comment

busy, busy

Helgerna försvinner så attans snabbt, det är knappt jag hinner med själv! Denna helgen har all tid gått till trädgården och gamla lägis som vi tömt på allt. Nu blev det precis en liten paus (men eg finns det massor att göra inne, men det struntar jag i just nu), det började åska, regna och blixtra. Strömmen gick precis. Och jag vet inte hur man får igång den igen… Martin är i väg och köper en pressening, så han kommer förhoppningsvis snart!

Livet på landet, eh? Utöver att strömmen gick så älskar vi det! Lugnet! Helt underbart! Men det är mycket att göra! Men det är kul, bara önskar att dygnet hade fler timmar och veckan fler lediga dagar!

Jag är just nu kass på att uppdatera, jag funderar på vad jag ska göra med bloggen. Helt lösenordskydda den, eller inte, eller delvis. Vi får se, jag har inte bestämt mig ännu!

Posted in Allt det andra, Huset | Leave a comment

det är mörkt på landet

Synd att det blir mörkt så himla fort nu! Och tyvärr känns det som timmarna inte räcker till, till allt man vill göra efter jobb. Det är fortfarande mycket som inte är uppackat, som har hittat sitt rätta ställe. Men snart så. Och sen ska det flyttas igen eftersom vi ska renovera… Jaja, det blir bra! Martin håller på med hundgården nu, kommer bli lyx för Bosse!
Snart helt, och skönt ska det bli! Nu är det ca två månader kvar till tre veckors semester i Costa Roca, galet!:)

Bild 2014-09-10 kl. 20.45

Posted in Huset | Leave a comment