Category Archives: Hemmet, inredning, nya saker

Nytt golv i hallen!

Nu är äntligen golvet klart i hallen och den fula bruna plastmattan ett minne blott! Lite lister och lite mer målning. Men golvet är helt klart! Skön lättnad! Martin började med att hyra maskinen nedan som hjälpte till att skära bort mattan som satt med lim, hårt. Sen slipade han bort alla ojämnheter. Om jag kommer ihåg rätt så körde han sedan primer, la ner gallernät som han sedan fäste värmekabeln i (yes, det blir uppvärmt golv). Efter det flytspacklade han allt. Det fick sedan torka ordentligt och veckan efter (i lördags) så började Martin och hans pappa Börje med att lägga plattorna.

Gallret och värmekablar med skumgummikanter

20160611_101755936_iOS

Flytspackel

20160611_115924337_iOS

Martin hade helst velat ha ännu mindre mellanrum mellan plattorna, men jag tycker det blev jättebra :)

I söndags, fogning och tvättning (av fogmassa), ett gäng gånger så det blev jämt och fint.

Och idag, trasselsudda bort och tillsist, moppa! Tjenamoss vad bra det blev!!

Posted in Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker, Huset | 3 Comments

Bilder på vardagsrum och kök

Absolut inte sådära nystajlade och fixade som hos de större bloggarna. Och taget med mobilkamera. Men det duger, ni ser ju :)

Första bilden: Då står jag i precis i ingången från hallen. Där fanns innan ett par bruna glasdörrar som vi offrat till dörrhimlen. Alla fönster ska målas vita. Det är så kul att vi måste dra ut på det för att njuta av processen extra mycket . Obs ironi. Måla fönster är fan bland det tristaste som finns. Visst blev golvet fint?! Från den gula färgen till ljusare. Bland det bästa i hela rummet! Eller allt blev bra i rummet, jag gillar det!

Står i samma öppning men tittar till höger. Bokhyllan som Martin byggde med hjälp av stommar från Ikea, Billy bokhyllor. Den blev hur bra som helst och vi är jättenöjda med den! Lyxproblemet är bara att fylla upp den med grejer, det går sakta framåt. ÄNTLIGEN har jag fått packa upp mina böcker som legat nerpackade från att jag flyttade till Stockholm! Känslan är underbar!

Och köket. Som vi kämpat! Inga enkla lösningar alls. Men jag tycket vi fick ihopa det bra, både med detaljer och övergripande som alla luckor. Bänkskivorna ska tonas ner och bli vitare. De är slipade en gång sen vi installerade dem och nu ska de tillbaka till kulören de hade när de kom. Ungefär samma som golvet. Gardiner. Jag vill gärna ha gardiner. Vad tycker ni? Hur får man till gardiner bra? Gärna skira, lätta saker.
På denna bilden har jag vardagsrummet bakom mig och tittar ner mot hallen till.

Hyllan som är custom made 😉 Blev helt perfekt i det lilla hålet! Kokböcker, bilder på syskonbarn och annat stuff. Inte stylat alls, det får vara så nu så länge. Ekhyllor som är betsade och konsoller från Ikea. Skälet till att allt är så ljust och vitt är för huset i sig är mörkt och så vill vi inte ha det. Och fönstren ut från köket avgränsar till ett uterum. Dvs, inte så mycket sol in.

Och lite kyl och frys med allt annat! Jag vill ha grejer på kyl och frys, blir mer personligt! De yttersta högskåpen är skafferi, superpraktiskt!

Och till vänster. Är mycket glad för att jag stod på mig och ville ha överskåp. Martin ville ha öppet. Det passar liksom in. Det jag är mest nöjd med här är den jättebreda hällen. Tror den är 90 cm med 6 kokplatser som kan länkas ihopa till 3. Induktion förstås.
img_5198.jpg Frågor på det? :)

Posted in Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Mat, bak och sånt | 2 Comments

soffa i hallen!

Äntligen hittade jag den perfekta soffan för hallen! Många kökssoffor på blocket var alldeles för långa, men just denna funkar, 2 cm tillgodo på rätt håll. Vi hämtade den i Enköping, knappa timmen från oss och betalde tusen kronor. Som ni ser så kommer det bli nytt tyg och eventuellt ny färg också. Jag gillar dock den gråa färgen som är där nu. Ska köpa en häftpistol, bra investering då vi ska ha den till elementskydden också. 

  

Posted in Hemmet, inredning, nya saker, Huset | 2 Comments

lite lampa

Som jag letat och funderat på vad för lampa vi ska ha ovanför köksbordet… Men så hittade jag en som passade plånboken perfekt- på Mio! Det blev faktiskt jättefint och den passar så bra ovanför vårt nya köksbord.

Köksbordet fann jag på blocket, säljaren ångrade sitt köp så bordet var i nyskick men vi betalade under halva nypriset. Och det är superfint, ek, så det passar bänkskivor och golv. Snart så, snart är hela köket klart!

12036905_10154277653329358_6034391301821400728_n

 

Posted in Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker | Leave a comment

måndag

En semestervecka kvar, skönt!

Det märks nu att hösten kommer smygande. Det är lite skönt men samtidigt trist också. Det kommer hända mycket i höst och det ser jag framemot, så det blir nog bra ändå.

Planerna för idag blir att lasta mitt släp, köra till tippen och sen åka till bygghandeln. Primer eller nått var det vi skulle ha. Sen ska vi fortsätta med alla lister och påbörja kakling. Pricken över i:et! Eller det är mycket som är pricken över i:et i köket, hehe!

brostpanel

Posted in Hemmet, inredning, nya saker, Huset | Leave a comment

nytt men ändå inte

Förvandlingen går framåt, sakta med detaljer som tar tid. Men så fint det blir! Tak i vardagsrum är klart och såfort vi är helt klara med köket, vilket bör bli om två veckor, så gör vi det sista i vardagsrummet. Dvs slipa golv, färga det, alla lister och foder och lite målning på det. Just de ja, en ny vägg ska upp också… Men det går fort!!!

 

imageimage

 

 

 

 

Posted in Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Rum, Vardagsrum | Leave a comment

båligt!

Igår hade vi lite folk över, och vi lyckades pricka in helt rätt dag också! Solen lyste nästan hela tiden och tiden gick alldeles för fort som den alltid gör när man har trevligt! Efter bad och fika så grillade vi. Martin hade fixar supergod potatissallad och myllymäki-pasta som alltid är poppis. Kanongott! Jag fixade ett fläderbål som var väldigt uppskattat under dagen, slurp!

bål

Posted in Hemmet, inredning, nya saker, Mat, bak och sånt | 4 Comments

fredag kväll och vardagsrumsfunderingar!

Hur går det då här hemma?

Jo tack som frågar, det går bra! Snart har vi hållit på i ett år. Vilken skillnad mot när vi flyttade in! Och tur är väl det! Men renoveringen är långt ifrån klar men de största grejerna är klara, dvs ett badrum och kök. Eller köket är nästan klart.

Nästa vecka kommer mamma, Johan och Elliot hit, då ska vi fixa taket i vardagsrummet. Kommer bli strålande fint! Ska bli SÅ SKÖNT att få klart vardagsrummet, och fixa inredningen. Har stora planer för väggen ner mot pysselrummet och där kommer pintrest och Ikea in i bilden. Kommer bli så fint!

Kanske inte riktigt så spejsat som detta… Men att få bokhyllorna att se inbyggda ut, det är målet!

ikeahack

Lite mer som detta blir det nog, vet dock inte hur ryggen kommer att se ut, men det tar vi då! Snyggt kommer det att bli iaf!ikeahack2

Posted in Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Rum, Vardagsrum | Leave a comment

pool-helg

I lördags kom Robban för att hjälpa oss med att tömma poolen, rengöra och sedan fylla den. Galet mycket vatten och jag tror han körde 6 gånger, ca 42 kubik vatten gick det i. Den är chock-klorerad och ren! Nu ska den bara bli varmare. Det kunde inte Martin vänta på, så han hoppade i, 11 grader var det då… Jag kommer vänta ett bra tag till!

pool

Posted in Hemmet, inredning, nya saker, Huset | 2 Comments

Börjar se ljuset i köks-tunneln…

Snart så, snaaaaaart är det klart. Men givetvis har vi råkat ut för lite hinder längs med vägen och det kommer säkert ett par till. Men fint blir det! 

Vi är nu på jakt efter en underlimmad porslinsho ( nästan omöjligt att finna), samt en mässingsblandare. Just de ja, handtag och knoppar så vi kan dra ut lådorna också. Men det vet vi nog vad vi vill ha. Pärlspont ska inhandlas och sätta upp, målas. Lister, foder och el. Listan är lång, men blir kortare för varje vecka som går!

   
 

Posted in Hemmet, inredning, nya saker, Rum | Leave a comment

all fokus på köket!

I helgen som var fick vi ovärderlig hjälp av mamma och Johan som körde upp från Växjö! På fredagen gjorde vi klart taket, ganska lagom till Martin kom hem. Han och Johan fick sätta fast de sista brädorna längst in vid väggen. Sen var det klart! 

 

Lördagen började med att jag och mamma åkte in till Blomsterlandet bla och köpte lite olika plantor, vi ska testa att odla i uterummet, det blir varmt där inne så växterna kommer att trivas. När vi kom hem hade Martin och Johan börjat med tapeterna och blev snabbt klara. Den är så himla fin! Kommer från boråstapeter, kollektion Falsterbo, modell Lilly. 

   
 

När det var klart så kom Börje och Mona ut för en heldag! Vi började jobba med golvet och satte några plankor. Dagen efter, söndagen så satte vi klart golvet helt och drog lite el till köksön! Mamma och Johan tillsammans med Mona och Börje har varit klippor i detta!:)

  
Det vi gör nu är att skruva ihop alla stommar. Känns som ett evighetsjobb, men det kommer bli så jäkla fint!

   

  

  

  

Posted in Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Rum | 1 Comment

köksuppdatering

Det mesta är utröjt från köket, inte riktigt allt. Vi måste flytta spis, kyl och frys till tvättstugan och röja upp där inne så det går att laga mat. Annars skulle det aldrig gå. Jag räknar med att vi blir helt utan kök i minst 3 veckor.

Såhär såg det ut innan allt brann upp på ett bål! Skönt att få bort det. Hade säkert gått att sälja på blocket, men då hade man varit tvungen att vara försiktig… Och det pallade jag inte med! 😉

kokborta

 

Ja… hitta plats till alla blommor är inte enkelt! Men nu har alla blommor flyttat ut till uterummet :)kokblommor

 

och det nya köket….! Ska bli spännande att sätta ihopa allt. Hur många gånger jag kommer att svära och önska att vi aldrig gjort detta… 😉 Äsch, det kommer bli jättebra! :)kok

Nästa vecka kommer alla vitvaror!! Vart vi nu ska få plats med dom?

 

Posted in Hemmet, inredning, nya saker, Huset | 9 Comments

Golvet 

Äntligen, äntligen! Nu är äntligen golvet här! Över 5 meter långa plankor, 220 mm breda. Det kommer bli så himla fint! Vilken skillnad mot plastgolvet va?!:) 

Vitt kommer det att bli, eller ljust. Inte kritvitt. I gamla lägenheten la vi också trägolv, men där gick vi från det vita till det bruna. Här gör vi tvärtom. Men det är ju pga ljuset. I lägenheten hade vi fantastiskt ljus, i huset har vi inte samma ljus. Mindre fönster och färre. Men vi arbetar med det vi har och det kommer bli ett mycket fint resultat! I uterummet lyset ett äpple och ett päron! Köpte dessa två på Ikea och de laddas av solen. Riktigt fina!Posted in Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Rum | Leave a comment

update

Vi fixar och donar i stort sätt varje dag. Just nu är det mycket fix med att hitta golv. Vi har en begränsad budget för att allt ska gå ihop och den tål inte större utsvävningar. Tur som attan att jag är duktig på att hitta det vi söker till bra priser. Just nu försöker vi lösa problemet med att ordna frakt för ett grangolv som vi hittat i Vetlanda. Gästrummet är redo för golv i nästa vecka så förhoppningsvis är golvproblemet löst då.
Jag vårstädade altanen igår, såfort solen ligger på så blir det varmt och skönt att sitta där!:)

Nästa vecka fortsätter i samma anda, spackla, slipa och måla. Gästrummets väggar ska förhoppningsvis vara klart till nästa helg. Och då är jag i Växjö!

(null)

(null)

(null)

(null)

Idag när vi var inne i stan så hittade jag assietter för 29 kr stycket på rea! Hade kostat 129 kr stycket. Så jag köpte 10 stycken. Fem med blå bakgrund och fem med rosa bakgrund.

(null)

Posted in Bosse, Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Mat, bak och sånt, Upplevelser, resor, motorcykel | 2 Comments

fredag till söndag

Så här började det i fredags, älvorna dansade på ängarna, det var väldigt vackert!(null)

Bosse rullade sig i snön, som vanligt!:)(null)

På lördag morgon for vi alla till Haninge för att kolla om vi kunde fynda på tretti.se’s rea. Det var 50-70% på returer. Vi hittade bla en ugn och en diskmaskin för halva priset!! Pappa som varit uppe denna helgen tillsammans med Elliot, sponsrade diskmaskinen, TACK pappa! :) Vo hade inte riktigt planerat att vi skulle handla… Och i efterhand skulle vi tagit med en bil med dragkrok med ett släp på. Men det gick bra efter lite pysslande, Bosse fick mysa mellan mig och Bosse i bilen :)(null)

Efter det for vi in till Stinsen för lite lunch och Elliot fastnade på bild jämte Zlaaaataaaan.

IMG_4141-0.JPG

Söndagen började med att Robert kom och hälsade på en snabbis, han visade upp sin drönare och fotade huset, jättecoolt!

IMG_4148-0.JPGIMG_4149.JPG

Sen när han åkte så flyttade vi om hemma för renoveringens skull och bäddsoffan hamnade tillfälligt i köket. Najs med en soffa där, kanske kan bli permanent??

IMG_4146-0.JPG

Elliot och jag gjorde selfies i soffan!

IMG_4154.JPG

När det började närma sig avfärd för pappa och Elliot till Växjö så åkte vi in till stan, käkade sn lunch på Därmed Pasta på Söder och sen åkte vi bortåt centralen(null)

 

(null)

En riktigt fin helg! Är så trött nu att ögonen går ihop, så jag ska strax krypa i säng :)

Posted in Allt det andra, Bosse, Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker, Huset | Leave a comment

Gästrummet

Då kör vi! Nu är det dags för gästrummet, äntligen! Mitt lilla pysselrum är så gott som klart, men det fattas foder runt fönster och dörr, samt en ny dörr ska köpas. Sen ska det sättas upp hyllor och mitt bord från Växjö ska hit, hur nu det ska gå till!? Bilder kommer när det börjar bli lite mer hemtrevligt:)

Men gästrummet då, jo, vi har drygt 9 veckor på oss att bli klara med det, och går det med samma tempo som vi haft med mitt rum så kommer det gå fortare än 9 veckor. Det är större, men här kommer vi köpa cover-tapet så vi slipper dra ner de gamla fula strukturtapeterna. Men nytt golv och nytt tak ska upp och fler el-uttag ska upp(!) Det fattas vid fönstret vilket är konstigt. Men så blir det. Nedan är bilder och snart kommer ett inlägg med hur jag har tänkt angående inredning och färger. Men det ska bli ett lugnt, harmoniskt rum.(null)

(null)

(null)

Posted in Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Rum | Leave a comment

förmiddagspromenad i staden

När Martin klippte sig så passade jag och Bosse på att ta en promenad i staden. Han tyckte det var jättekul! Både med nytt promenadstråk och med snön. Vädret var inte det bästa, men det funkade. Vi gick en rejäl promenad på 1,5 timme, Strandvägen och sedan in på Djurgården, trevligt!
Martin hämtade sedan upp oss och vi for förbi glasögonaffären. Jag var nämligen där igår för att kolla mina ögon och även om min skelning blivit bättre så ville läkaren skriva nytt recept. Och jag ville gärna då ha nya bågar men hade svårt att bestämma mig så jag fick med ett gäng hem. Men nu är det bestämt och jag blir 5000kr fattigare, jekla skelning! Det blir dyrt trots att jag får bidrag från landstinget. Bild kommer sen!
Eftermiddagen gick till att göra klart i pysselrummet! Imorgon är det så gott som klart!

Vaknade upp till detta imorse:

IMG_4112.JPG

Sen promenad, Gröna Lund i bakgrunden(null)

St Erik tror jag båten heter, ligger jämte Gustav Vasa-museet och på sommaren får man gå in i båten och kolla, gratis dessutom. Det vill jag göra när Philip och Elliot kommer upp :)(null)

 

Sen blev det kväller och mina killar tog sig en fem-minutare i soffan :)

IMG_4118.JPG

Posted in Bosse, Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Upplevelser, resor, motorcykel | Leave a comment

Pysselrummet, puderrosa!

Färgen, puderrosa. Martin gillar den inte, tur att det inte är hans rum 😉 Det är mitt, mitt och bara mitt, hehehe :p

IMG_4082.JPG

Först innan grundmålning. Spackling blev bra, men i nästa rum kör vi cover tapet för det är en strukturtapet där nu, det var det inte i mitt rum, men det var tusen hål i väggarna.

IMG_4077.JPG

Första laget med färg:

IMG_4083.JPG

Andra laget och en precis nytagen bild från rummet. Taket blir klart idag, imorgon blir det till att rensa golvet från spackel och damm, på onsdag blir det mattläggning:)

IMG_4087.JPG

Ska ta bilder sen i dagsljus, gör det i helgen. Men färgen blev riktigt bra och det kommer bli supersnyggt med vita lister och vitt foder runt fönster och dörrar!

 

 

 

Posted in Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Rum | Leave a comment

renovering av pysselrum-kontor-extra sovrum del 1, ”alla dessa jekla sladdar”

Så här ser alltså rummet ut. Inte jättespännande kanske, men det ska det bli! Jag har en tanke redan, jag hoppas det blir på ett ungefär som jag vill! Som ni ser, brunt  och bruna nyanser tillsammans med en brun mörkläggningsgardin, gardinstång i gul (var vit från början) plast. Golvet kan jag inte färgbestämma, jag tror det hade en annan färg när det las in -83. Tjocka sladdar, många sladdar, mycket av varje helt enkelt!

IMG_4052.JPG

Brun dörr, vad annars? Det hängde en gammal torr Sverigekarta på baksidan av dörren som åkte i soporna, dörren ska bytas ut självklart! Någon som vill ha den, ni får handtaget på köpet 😉 Det fina är att jag kan behålla karmen och bara byta dörr. Vitt blir det.IMG_4051.JPG

Så i söndags tömde jag hela rummet på allt på väggarna. Undersökte vart sladdar gick.

Idag drog jag bort mattan och skruvade fast två extra skruvar i golvet, det knarrade lite väl mycket. Det blev bättre med extra skruvar. Fin tjock sladd va? Suck!IMG_4057.JPGExtra bild på alla uttag och telefonjack. Blir man trött eller blir man trött? Ett är huvudjacket och det måste vi ha till adsl:et, det och mobilt bredband är det enda vi kan ha här ute så det är grymt viktigt att det inte blir fel med det :p Men de andra tre.. Ett kunde jag ta bort direkt, det satt bara i ett annat och gjorde varken till eller från. Men de andra två är ihopkopplade med det jacket vi använder. Någon som är bra på att reda ut vilket/vilka jack man kan ta bort utan att sabba allt? Bra med mycket eluttag, saknar det i vissa rum här i huset. Det känns som byggaren rationaliserade bort vägguttag i vissa andra rum men gick all in i detta rum. ”Hur tänkte du nu?” är det jag tänker mest när jag tänker på den gamla ägaren. Just de ja, under mattan så fanns det hål i golvet och gissa vad det kom upp ur ett av dem??!!! Ohhhhh, en sladd till!!! Avklippt förstås, dekoration under matten?

IMG_4053.JPG

Dubbeljacket i närbild, KUL! Skit att vi inte har fiber, i så fall hade jag bara slitit bort skiten, hade varit skönt!
Andra sladdar som jag har klippt bort som inte ledde någonstans eller var avklippa är nu uppe i ca 5 stycken. Men det kommer bli flera, jag har lekt dektitiv vart vissa sladdar leder och det är lite spännande! ”Hur tänkte du nu igen med dessa sladdar?

IMG_4056.JPG

To be continued…..!

 

 

Posted in Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Rum | 1 Comment

årskrönika 2014

Den 7:e i ordningen! Helt galet att jag bloggat så länge! Som ni sett har bloggningen blivit sämre på det senaste. Men det handlar om att livet kommit före med allt vad det innebär. Sen vill jag inte vara lite personlig som innan och dela med mig av precis allt. Som jag skrivit innan, bloggen är för familjen och jag funderar fortfarande på att lösenordsskydda hela bloggen eller inte. Den dagen Martin och jag blir föräldrar (om vi kan det), så vill jag verkligen inte dela med mig av bilder och tankar till en blogg som alla kan läsa. Då blir det en annan lösning. Men det är kul att dela med sig av huset och renovering, så ja, det blir en avvägning av vad jag vill göra.

Först föregående års krönikor:

2008

2009

2010

2011

2012

2013

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Martin och jag gifte oss! Crazy!
Men vi gjorde mera, vi köpte ju oss ett hus på landet också!:) Och för att inte glömma, blev hundägare, på riktigt!

oss3

 

skal1

 

20140323-102509.jpg

 

Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade inga, har slutat med för länge sen.

Vilka länder besökte du?
Costa Rica, vår bröllopsresa och semester. I tre veckor var vi i detta vackra land, en riktigt mäktig upplevelse! Vi hyrde bil och åkte omkring för att se mer och uppleva mera.

DSC00224

DSC00363

DSC00659
Är det något du saknar år 2014 som du vill ha år 2015?
Ja, jag vill att vi ska bli föräldrar, men också utvecklas mer på jobbfronten!
Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?
Om jag ska välja ett, 30 augusti, den dagen jag fick Martin! Min man, känns fortfarande knasigt att säga det, men jag älskar det och jag älskar honom av hela mitt hjärta!

IMG_3914.JPG
Vad är det bästa som hänt dig år 2014?
Att Martin och jag gifte oss, Bosse blev vår och Costa Rica-resan!
Största misstaget?
Att jag lagt så mycket tid och energi på att oroa mig, grubbla på saker.
Har du varit sjuk eller skadat dig?
Näe, har turligt nog inte varit speciellt sjuk. Fick min första kräksjuka i vuxen ålder, men den varade bara i ett dygn, vilket var bra. Då mådde jag inte bra alls. USCH!

Bästa köpet?
Bosse förstås! (och bilen, fast den leasar jag, men så skönt med egen bil igen!!!)

20140212-091838.jpg

Vad spenderade du mest pengar på?
Bröllopet och huset förstås!

20140713-184150-67310870.jpg

skal3
Vilken var din favorittrend?
Min!

DSC_0422

DSC_0428

DSC_0438

DSC_0441

20140301-174240.jpg

Nina2-4

20140521-073719-27439426.jpg

20140625-184749-67669150.jpg

IMG_0046-0.JPG

DSC00669
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2014?
Ingen speciell, mycket bra nya låtar. Coldplays nya album lyssnade jag igenom väldigt ofta, eller det gör jag fortfarande :)

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Bröllopet, huset och bilen gjorde mycket för mitt mående!

Har du förändrats mycket?
Nope, samma gamla Nina, fast nu med ett nytt efternamn!

Vilket plagg använde du mest?
Klänningarna och tightsen, som vanligt! Använder sällan byxor.

DSC_0447

DSC_0452

Blev du kär i år?
Inte blev, jag är, min kärlek till Martin växte:)

oss10
Favoritprogram på tv?
Downton Abbey

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej

Bästa boken du läste i år?
Har läst lite, men inte någon toppen-bok. 

Något du önskade dig och fick?
Ja! Bosse förstås! Eller fick, vi fick köpa honom 😉

IMG_3925.JPG
Något du önskade dig men inte fick?
Ja

Årets bästa film?
The fault in our stars… Jeezuz! Jag fick boken av Kerstin när hon hälsade på. Bölade mig igenom boken. Sen ville jag inte riktigt se filmen, jag visste att det skulle bli ett gråtkalas, och ja, jag hade rätt. När jag väl såg den… Jag fulgrät. Men den var himla bra!

Ett uttryck du missbrukat 2013:
Så mycket folk! Jag vill hem till huset på landet!

Något som du irriterat dig på under året?
Idioter i trafiken som vanligt och människor som bara vill förstöra.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Blev överraskad av mamma, Johan och Elliot! Sen fick jag även en överraskningsfest som Martin hade fixat! :)

DSC_0399

DSC_0403

De bästa nya människorna du träffade?
Elisabeth och Matilda på jobbet, sköna tjejer!

Favoritmånad?
Augusti och november!

IMG_4182

 

DSC00652

DSC00679

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Det var ett bra år, men nu blickar jag framåt!

DSC00234

Posted in Bosse, Bröllop, Costa Rica, Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Kläder och det som hör till, Rum, Upplevelser, resor, motorcykel | 4 Comments

nu är bollen i rullning!

Första visning på lägenheten i eftermiddags, en förhandsvisning. Två sällskap. Mycket mer vet vi inte. Men vi har fått ett bud. Och det är så spännande att jag knappt kommer att kunna somna i natt!!! Men det vore så skönt att sälja vidare till ett pris som vi är nöjda med och kunna släppa den i september, strax efter vi flyttat in i huset. Håll alla tummar och tår, det gör vi!

hemma

Posted in Hemmet, inredning, nya saker | 3 Comments

så mycket att göra, så lite tid!

3,5 veckor kvar till bröllop, 2,5 veckor kvar till lägenhetsvisning. AHHHH, jag hinner inte med!!! Jag känner att jag inte har riktigt koll på läget, men Martin säger att vi har det. Jag tror inte på honom 😉 Jag skulle gärna vilja visa köket, men det är lite småfix kvar som jag väntar på att Martin ska göra.

På fredag kommer mamma upp och ska hjälpa till, och på lördag ska jag äntligen prova klänningen! Jag har sett bilder på den och den är verkligen vacker, ska bli underbart att prova den och få bära den! Efter provningen ska vi åka till huset, mamma ska med och Martins pappa. Ingen av dem har sett huset, jag har bara sett det en gång på insidan, Martin två. Spännande:)

 

Posted in Bröllop, Hemmet, inredning, nya saker, Huset | 1 Comment

prickar

Alla som känner mig vet att jag älskar prickar! Allt som är prickigt går hem :) Och häromdagen hittade jag min resväska! Hade mer än gärna haft en prickig väska hemma, tyvärr är den lite för dyr för mig att köpa just nu, men bröllop och allt, 799 kr för den minsta och 899 kr för den stora. Men ja, jag vill mer än gärna ha den! Ica är det som säljer den.

 

prickar

Posted in Hemmet, inredning, nya saker, Upplevelser, resor, motorcykel | Leave a comment

Renovering, fix

 

 

Hela söndagen har gått i temat, renovera och slutfix inför kommande försäljning. Det har gått himla bra och Martin har kämpat på i köket för att få det klart! Jag har donat med lite bröllopsgrejer och skruvat isär sängramen. Den ska säljas för vi får inte plats med den i huset, det är snetak i vårt nya sovrum. Bosse har även fått sig en ordentligt rengöring och pälsklipp! Blev himlas bra :)

Imorgon ska vi åka till Ikea efter jobbet, vi har bokat en köksplanerare i 2 timmar så ska hjälpa oss att lösa hur vi ska göra med köket i nya huset. Ska bli kul att få en massa ny input och roliga lösningar! Det är dock inte säkert att vi köper köket på Ikea. Vi får se :)

20140713-185827-68307050.jpg

20140713-185826-68306781.jpg

Posted in Allt det andra, Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker, Huset | Leave a comment

dålig på att uppdatera

Men mellan jobb, bröllopsplanering, lägenhetsförsäljning och planera hur vi ska fixa huset så blir bloggen lidande! Men jag ska försöka uppdatera lite då och då, sen med huset och efter bröllop så kommer ni får se mer bilder på vad som händer.

Jag är precis färdig med placeringskorten, alla 44 stycken. För så många gäster blir det :) Helt lagom! Ett par bortfall, men det är så det är, vi kommer få en hejdundrande fest och det är det viktigaste! Så mycket detaljer som ska klaffa och jag har äntligen vågat be om hjälp, det är nu man ser hur fina ens vänner är! Eller det har jag sett med två möhippor! Hur många brudar är det som får det liksom? :)

Senaste status med lägenhet är att vi valt mäklare, Husman/Hagberg. Vi hoppas verkligen på en bra affär, och visning kommer det nog att bli helgen innan bröllop! Men vi får se, det är lite grejer kvar att fixa här, småsaker som vanligt! Vi köpte dock en ny diskmaskin och installerade i måndags, eller Martin gjorde det:) Rostfri så den matchar in bland de andra vitvarorna i köket :)

Huset ja, tänker på det varje dag och längtar så in i norden på att flytta in! Vi funderar på olika inredningar, och färger, och möbler… Ja allt! Så nu har vi bestämt att adressändring blir 8 september, då kommer posten till postadressen Vallentuna istället för Bromma, spännande!!

 

Hoppas ni hänger med på vår stora resa i höst, med hus och första tiden som nygifta, men inte att förglömma, en välbehövlig resa till Costa Rica! Det kommer bli skakigt, men sjukt kul!! :)

Posted in Bröllop, Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Upplevelser, resor, motorcykel | Leave a comment

bråda dagar

Eller kanske inte, jag tror att jag har koll på bröllopsbestyren. Tror jag. Jag sitter och pular med grejer nästan varje dag nu, inte jättelång tid varje dag. Men tankarna är på bröllopet nästan hela tiden, och är de inte på bröllopet så är de på huset, eller lägenheten eller bilen! Fullt upp i hjärnan! Bilen ja, sa jag att jag beställt en Volvo V40? Det blir konsumentleasing vilket innebär en helt ny bil där ALLT ingår förutom bensin och parkeringsböter 😉 Den har jag i tre år, sedan lämnar jag tillbaka och får en ny eller köper loss den för restvärdet. Vi får se. Jag tycker den är grymt snygg och det ska bli kul att köra Volvo, har aldrig haft en, men har alltid gillat dom! :)

Bilen nedanför är röd, jag beställde en svart!:)

 

v40 v402

Posted in Bröllop, Hemmet, inredning, nya saker, Huset | 5 Comments