Author Archives: Nina Gustafsson

mei-tai, trikåsjal, ringsjal, inbrytning, didy-tai och basstorlek

Det är en ny värld med alla sjalar och ergonomiska bärselar! Innan Lykke kom så lärde jag mig ganska snabbt att Baby Björn var en stor NO NO att använda, både för barnets skull men också för bäraren. Ergobaby skulle man tydligen ha. Samtidigt fick jag tips om att köpa en Aldoria trikåsjal när den var på rea på nätet. Trikåsjalen köpte jag, men tänkte att det var ganska onödigt ändå, den låg bara i vagnen och jag var lite rädd för den. Vaddå sjal? Hur gör man liksom?

Sen kom Lykke, lite för tidigt, lite liten, men helt underbar! Det tog nog två veckor innan jag ens öppnade förpackningen med sjalen. Jag läste instruktionen om hur man skulle knyta men fick inte till det, alls. Martin skrattade åt mig och mamma tyckte nog att jag var knasig, haha! Men jag gav inte upp och med hjälp av en toppenbra video på babybaby.se så lärde jag mig och upptäckte att det var ju hur bra som helst! Lykke nöjd, mamma nöjd! Sen hittade jag gruppen Bärsjalar! på facebook och blev överväldigad vad vad som finns! Så jag läste in mig och insåg att trikåsjalen inte skulle hänga med så jättelänge, den är för stretchig och nästa steg var en vävd sjal eller ergonomisk sele. Så jag letade vidare, enkelt hade ju varit en sele, men inte ergobaby, utan gärna en Tula, de finns i så många roliga mönster! Eller Lenny Lamb som är SÅ fina! Eller annat kul :) Men så enkelt skulle jag inte ha det, så första köpet efter trikåsjalen blev en bb-tai från Babylonia, köpt beg från sjalgruppen på FB.

bb-tai

Ett mellanting mellan bärsele och sjal. Jag kom dock inte jättebra överrens med den. Sen är det så att när dessa sjalar/selar är nya så är de ganska hårda och behöver användas (brytas in) för att mjukna och bli trevliga att knyta med.

Efter det så hittade jag en ringsjal från danska Slynger, den har jag använt mycket och den gillar jag, trots att den är i 100% bomull och ganska hård. Skulle vilja ha en till men i annat material som är mjukare. Namnet pga de två ringarna som man spänner sjalen med. Smidigt om man ska göra ett snabbt ärende eller behöver få upp ongen snabbt i famnen om man ska göra något hemma.

bb-sling-ringsjal-bddsl-926_champagne-600x600 slynger

 

Efter mycket funderade fram och tillbaka på vävd sjal, helt novis på ämnen och vilken typ av blandning jag ville ha så köpte jag en Yaro i 60% bomull och 40% repreve enbart för jag tyckte mönstret var så jekla fint! Lång som attan, storlek 7, över 5 meter. Tyvärr ganska hård, men jag gillar den ändå! <3 Den ska brytas in, köpte den beg på fb men den var bara testad hos förra ägaren.

yaro

Nästa köp, Ellevill hade rea på sin sida, en norsk sida, och jag kunde inte låta bli, det blev en Paisley Vulcano, 50% bomull och 50% bambu. Mjuk som attan! Gillar den!

82425_ellevill_designs_paisley_vulcano_3

Sista sjalen in är en didy-tai (från Didymos), samma som bb-tai men från en annan tillverkare. Den är SÅ fin och MJUK! Sjukt nöjd! Den sitter lilla hjärtat och sover i nu och jag känner redan att den kommer bli välanvänd!

didytai-05

Sista sjalen är inte köpt, detta är så himla kul att lära sig mer om, och det är så himla bra att bära och vara nära. Lykke älskar det, jag älskar det, win win! <3

 

Posted in Barn | 5 Comments

Nytt golv i hallen!

Nu är äntligen golvet klart i hallen och den fula bruna plastmattan ett minne blott! Lite lister och lite mer målning. Men golvet är helt klart! Skön lättnad! Martin började med att hyra maskinen nedan som hjälpte till att skära bort mattan som satt med lim, hårt. Sen slipade han bort alla ojämnheter. Om jag kommer ihåg rätt så körde han sedan primer, la ner gallernät som han sedan fäste värmekabeln i (yes, det blir uppvärmt golv). Efter det flytspacklade han allt. Det fick sedan torka ordentligt och veckan efter (i lördags) så började Martin och hans pappa Börje med att lägga plattorna.

Gallret och värmekablar med skumgummikanter

20160611_101755936_iOS

Flytspackel

20160611_115924337_iOS

Martin hade helst velat ha ännu mindre mellanrum mellan plattorna, men jag tycker det blev jättebra :)

I söndags, fogning och tvättning (av fogmassa), ett gäng gånger så det blev jämt och fint.

Och idag, trasselsudda bort och tillsist, moppa! Tjenamoss vad bra det blev!!

Posted in Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker, Huset | 3 Comments

Tvättstugan!

Nu har vi börjat med projekt tvättstuga. Förhoppnings är det klart ganska snart, men med vår tur och ork så tar det längre tid. Men det ska bli en snabb-renovering. Plastmatta på golvet, spackel-slip-målning på väggar. Nytt tak ev. Iofs, det som kommer ta tid, sätta upp garderober och ”kök”. Eller köksstommar. Men det blir Ikea. Bänkskivorn och ho är redan inköpt. Ritningen på allt finns i huvudet så förhoppningsvis blir det sketabra:) Här kommer lite före-bilder, eller kanske mittemellan, eftersom Martin har tagit bort alla gamla garderober och fasta grejer som ska slängas och brännas. 

Posted in Dagliga funderingar | 3 Comments

Bus med Bosse och bassetar!

Idag for vi ut till hundön på Drottningholm för Bosse skulle få träffa lite hundar. Det var länge sen sist men när vi svängde in på parkeringen började han gnälla, han kände igen sig! De hade minskat området lite där hundarna fick vara lösa, men det tycker jag är bra. Som vanligt orkar inte visa slänga sina bajspåsar och det är synd. 

Men det var fullt med hundar och till vår lycka hade en basset hound-grupp en träff! Så Bosse hade massor med bassetar att busa med! Helt galet kul att se så många bassetar på ett och samma ställe!

   
   

Posted in Dagliga funderingar | Leave a comment

Bilder på vardagsrum och kök

Absolut inte sådära nystajlade och fixade som hos de större bloggarna. Och taget med mobilkamera. Men det duger, ni ser ju :)

Första bilden: Då står jag i precis i ingången från hallen. Där fanns innan ett par bruna glasdörrar som vi offrat till dörrhimlen. Alla fönster ska målas vita. Det är så kul att vi måste dra ut på det för att njuta av processen extra mycket . Obs ironi. Måla fönster är fan bland det tristaste som finns. Visst blev golvet fint?! Från den gula färgen till ljusare. Bland det bästa i hela rummet! Eller allt blev bra i rummet, jag gillar det!

Står i samma öppning men tittar till höger. Bokhyllan som Martin byggde med hjälp av stommar från Ikea, Billy bokhyllor. Den blev hur bra som helst och vi är jättenöjda med den! Lyxproblemet är bara att fylla upp den med grejer, det går sakta framåt. ÄNTLIGEN har jag fått packa upp mina böcker som legat nerpackade från att jag flyttade till Stockholm! Känslan är underbar!

Och köket. Som vi kämpat! Inga enkla lösningar alls. Men jag tycket vi fick ihopa det bra, både med detaljer och övergripande som alla luckor. Bänkskivorna ska tonas ner och bli vitare. De är slipade en gång sen vi installerade dem och nu ska de tillbaka till kulören de hade när de kom. Ungefär samma som golvet. Gardiner. Jag vill gärna ha gardiner. Vad tycker ni? Hur får man till gardiner bra? Gärna skira, lätta saker.
På denna bilden har jag vardagsrummet bakom mig och tittar ner mot hallen till.

Hyllan som är custom made 😉 Blev helt perfekt i det lilla hålet! Kokböcker, bilder på syskonbarn och annat stuff. Inte stylat alls, det får vara så nu så länge. Ekhyllor som är betsade och konsoller från Ikea. Skälet till att allt är så ljust och vitt är för huset i sig är mörkt och så vill vi inte ha det. Och fönstren ut från köket avgränsar till ett uterum. Dvs, inte så mycket sol in.

Och lite kyl och frys med allt annat! Jag vill ha grejer på kyl och frys, blir mer personligt! De yttersta högskåpen är skafferi, superpraktiskt!

Och till vänster. Är mycket glad för att jag stod på mig och ville ha överskåp. Martin ville ha öppet. Det passar liksom in. Det jag är mest nöjd med här är den jättebreda hällen. Tror den är 90 cm med 6 kokplatser som kan länkas ihopa till 3. Induktion förstås.
img_5198.jpg Frågor på det? :)

Posted in Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Mat, bak och sånt | 2 Comments

Soffpiff!

Då är äntligen kökssoffan klar som ska vara i hallen när det är färdigrenoverat där. Soffan fick behålla sin färg men jag bytte tyg och rengjorde den ordentligt. Måste säga att jag blev jättenöjd med den!

Före

  
Ryggstyckena var 70-tal ful-häftiga

  

Efter!

  

Posted in Dagliga funderingar | 2 Comments

soffa i hallen!

Äntligen hittade jag den perfekta soffan för hallen! Många kökssoffor på blocket var alldeles för långa, men just denna funkar, 2 cm tillgodo på rätt håll. Vi hämtade den i Enköping, knappa timmen från oss och betalde tusen kronor. Som ni ser så kommer det bli nytt tyg och eventuellt ny färg också. Jag gillar dock den gråa färgen som är där nu. Ska köpa en häftpistol, bra investering då vi ska ha den till elementskydden också. 

  

Posted in Hemmet, inredning, nya saker, Huset | 2 Comments

Äntligen!

Det märks att dagarna blir längre, trots att jag åker till jobb så tidigt på morgonen, och idag var första gången det var ljust ute när jag åkte hem från jobbet, strax innan 16. Helt underbart! Det kommer att komma en vår och en sommar, snart iaf! Och denna sommaren som kommer ser jag framemot! Fix inne, fix ute, poolhäng. Det kommer bli najs!

Posted in Dagliga funderingar | Leave a comment

2015- nyårsmiddag!

Min bror har varit här hela veckan för lite semester och sällskap, vi har det jättetrevligt! Synd bara att hans tjej var tvungen att jobba… Men nästa år kan förhoppningsvis hon vara med, och då åker vi till Åre och har det gott!

Maten, Martin har planerat, funderat och klurat vad han ska göra. Helst använda grillen.. Så han bestämde, till förrätt; hummersoppa med pilgrimsmussla made from scratch! Helt underbart goda smaker, och det är fonden som gör det. Ingen fejk fond utan allt gjort från början till slut, alla ingredienser. Och det märks, det blir så mycket godare!

Varmrätt, pojkarna åt grillad entrecote, jag valde oxfile. Det tillsammans med hasselbackspotatis, brysselkål, sås och gele… MUMS!

Vi avslutade med efterätt, citron-semifredo med egengjorda maränger! Jag fixade semifreddon och Martin gjorde marängerna. Perfekt avslutning och det blev över, så vi kommer ha lite till efterrätt ikväll med, efter vi ätit kalkon (som Martin grillat)

Toppenmat, toppenkväll och toppensällskap!

nyttårmat

Posted in Mat, bak och sånt | Leave a comment

vardagsrum del 2

Nu börjar det ta sig! Golvet är klart, lister är uppe och nu jobbar vi med inredning. Sen är det bara fönsterfoder kvar som ska upp och målas. Men just nu donar vi med en bokhylla. Grunden är från Ikea men meningen är att den ska inbyggd ut när den är klar. Mycket spackel blir det! Visar efterbilder när den är klar! Men först, golvet! Vi blev så nöjda och det är som ett helt nytt golv! Det bli slipat och sen färgat med färgen super white. Riktigt behagligt att både se på och gå på. 

   
   
  

Posted in Dagliga funderingar | 1 Comment

Vardagsrum!

Vi har donat här inne till och från sen förra året, men nu så, nu börjar det äntligen bli klart! Alla väggar är målade, taket är klart. Nu är det bara golvet kvar som ska slipas och vitoljas, så det förhoppningsvis blir i samma nyans som i kök och hall. Och alla lister och foder i och runt fönster;)

  

Bonusbild på Bosse!

Posted in Dagliga funderingar | Leave a comment

lampor i köket

En ovanför bordet som jag nog visat innan: 

  
En vid köksbänken, den nyaste. Det var svårt att hitta en fin som inte kostade multum. Hittade denna på nätet men köpte den i en lampaffär i Åre när de hade 20 % rabatt. Glödlamporna på denna och lampan ovanför matbordet är från Mio. 

  
Minsta lampan finns vid lilla fönstret ovanför kökshon är från Clas Ohlsons, passar perfekt där! Glödlampan vet jag dock inte vart den är ifrån. 

  
Och till sist, en lampa som vi har på köksön, pastell-blå typ. Från Hemtex. Nu fattas det bara en lampa, ska bara hitta vad jag söker. En liten lampa som ska få plats på en fönsterbräda:) 

  

Posted in Dagliga funderingar | 5 Comments

en helg i Åre!

I torsdags for vi upp till Åre och Duved för ett par blåsiga och kalla dagar i fjällen. Målet var höstmarknaden som alltid lockar till sig mycket människor. 

Vi gjorde lite inköp, bla lampa till köket, fårskinn till stolsitsarna och lite god mat förstås. Bosse valde att stanna kvar med mina svärföräldrar som åkte upp i fredags. 

Nu sitter jag och Martin i bilen hem, trist att åka från Duved. Men vi åker nog snart tillbaka!

   
    
    

    
   

Posted in Dagliga funderingar | Leave a comment

lite lampa

Som jag letat och funderat på vad för lampa vi ska ha ovanför köksbordet… Men så hittade jag en som passade plånboken perfekt- på Mio! Det blev faktiskt jättefint och den passar så bra ovanför vårt nya köksbord.

Köksbordet fann jag på blocket, säljaren ångrade sitt köp så bordet var i nyskick men vi betalade under halva nypriset. Och det är superfint, ek, så det passar bänkskivor och golv. Snart så, snart är hela köket klart!

12036905_10154277653329358_6034391301821400728_n

 

Posted in Dagliga funderingar, Hemmet, inredning, nya saker | Leave a comment

Lördag och mys!

Imorgon är det ett år sedan jag och Martin gifte oss! Galet vad tiden går fort! Men vilket år det varit också, älskar dig Martin!

Martin har planerat upp dagen, och vi börjar med mat på Operabaren för att sedan titta på Opera! Har aldrig varit på en, så jag är väldigt pepp på det! Carmen ska vi se, ska bli mycket häftigt!

Kommer bli en mycket fin lördag!

IMG_4190 oss3

Posted in Upplevelser, resor, motorcykel | Leave a comment

måndag

En semestervecka kvar, skönt!

Det märks nu att hösten kommer smygande. Det är lite skönt men samtidigt trist också. Det kommer hända mycket i höst och det ser jag framemot, så det blir nog bra ändå.

Planerna för idag blir att lasta mitt släp, köra till tippen och sen åka till bygghandeln. Primer eller nått var det vi skulle ha. Sen ska vi fortsätta med alla lister och påbörja kakling. Pricken över i:et! Eller det är mycket som är pricken över i:et i köket, hehe!

brostpanel

Posted in Hemmet, inredning, nya saker, Huset | Leave a comment

nytt men ändå inte

Förvandlingen går framåt, sakta med detaljer som tar tid. Men så fint det blir! Tak i vardagsrum är klart och såfort vi är helt klara med köket, vilket bör bli om två veckor, så gör vi det sista i vardagsrummet. Dvs slipa golv, färga det, alla lister och foder och lite målning på det. Just de ja, en ny vägg ska upp också… Men det går fort!!!

 

imageimage

 

 

 

 

Posted in Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Rum, Vardagsrum | Leave a comment

båligt!

Igår hade vi lite folk över, och vi lyckades pricka in helt rätt dag också! Solen lyste nästan hela tiden och tiden gick alldeles för fort som den alltid gör när man har trevligt! Efter bad och fika så grillade vi. Martin hade fixar supergod potatissallad och myllymäki-pasta som alltid är poppis. Kanongott! Jag fixade ett fläderbål som var väldigt uppskattat under dagen, slurp!

bål

Posted in Hemmet, inredning, nya saker, Mat, bak och sånt | 4 Comments

fredag kväll och vardagsrumsfunderingar!

Hur går det då här hemma?

Jo tack som frågar, det går bra! Snart har vi hållit på i ett år. Vilken skillnad mot när vi flyttade in! Och tur är väl det! Men renoveringen är långt ifrån klar men de största grejerna är klara, dvs ett badrum och kök. Eller köket är nästan klart.

Nästa vecka kommer mamma, Johan och Elliot hit, då ska vi fixa taket i vardagsrummet. Kommer bli strålande fint! Ska bli SÅ SKÖNT att få klart vardagsrummet, och fixa inredningen. Har stora planer för väggen ner mot pysselrummet och där kommer pintrest och Ikea in i bilden. Kommer bli så fint!

Kanske inte riktigt så spejsat som detta… Men att få bokhyllorna att se inbyggda ut, det är målet!

ikeahack

Lite mer som detta blir det nog, vet dock inte hur ryggen kommer att se ut, men det tar vi då! Snyggt kommer det att bli iaf!ikeahack2

Posted in Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Rum, Vardagsrum | Leave a comment

pool-helg

I lördags kom Robban för att hjälpa oss med att tömma poolen, rengöra och sedan fylla den. Galet mycket vatten och jag tror han körde 6 gånger, ca 42 kubik vatten gick det i. Den är chock-klorerad och ren! Nu ska den bara bli varmare. Det kunde inte Martin vänta på, så han hoppade i, 11 grader var det då… Jag kommer vänta ett bra tag till!

pool

Posted in Hemmet, inredning, nya saker, Huset | 2 Comments

snart juni

Sommaren och allt vad det innebär närmar sig med stormsteg. Det ska bli himla trevligt att få uppleva den första sommaren i det nya huset! Men dammit vad jobbigt det är med total renovering. Det tar på psyket och jag har nog tappat 50% av mitt hår. Men det blir ju himla fint och det är roligt för det mesta! Jag har lärt mig väldigt mycket under resans gång och det är värdefullt inför framtiden.

Jag är just nu i Växjö och umgås med min fina familj och vänner. Jag har haft en otroligt tuff vecka och nu vill jag bara se framåt. Min fina Martin är mitt stöd, men även min familj som jag värderar högt!

Imorgon ska jag köra tillbaka till Stockholm och kommer att köra Åseda, Virserum, Målilla, Vimmerby och sen Linköping upp, istället för Värnamo. Småland är så vackert nu på sommaren och jag behöver njuta lite av bilfärden istället bara för att mata mil.

träd

Posted in Allt det andra | Leave a comment

Börjar se ljuset i köks-tunneln…

Snart så, snaaaaaart är det klart. Men givetvis har vi råkat ut för lite hinder längs med vägen och det kommer säkert ett par till. Men fint blir det! 

Vi är nu på jakt efter en underlimmad porslinsho ( nästan omöjligt att finna), samt en mässingsblandare. Just de ja, handtag och knoppar så vi kan dra ut lådorna också. Men det vet vi nog vad vi vill ha. Pärlspont ska inhandlas och sätta upp, målas. Lister, foder och el. Listan är lång, men blir kortare för varje vecka som går!

   
 

Posted in Hemmet, inredning, nya saker, Rum | Leave a comment

all fokus på köket!

I helgen som var fick vi ovärderlig hjälp av mamma och Johan som körde upp från Växjö! På fredagen gjorde vi klart taket, ganska lagom till Martin kom hem. Han och Johan fick sätta fast de sista brädorna längst in vid väggen. Sen var det klart! 

 

Lördagen började med att jag och mamma åkte in till Blomsterlandet bla och köpte lite olika plantor, vi ska testa att odla i uterummet, det blir varmt där inne så växterna kommer att trivas. När vi kom hem hade Martin och Johan börjat med tapeterna och blev snabbt klara. Den är så himla fin! Kommer från boråstapeter, kollektion Falsterbo, modell Lilly. 

   
 

När det var klart så kom Börje och Mona ut för en heldag! Vi började jobba med golvet och satte några plankor. Dagen efter, söndagen så satte vi klart golvet helt och drog lite el till köksön! Mamma och Johan tillsammans med Mona och Börje har varit klippor i detta!:)

  
Det vi gör nu är att skruva ihop alla stommar. Känns som ett evighetsjobb, men det kommer bli så jäkla fint!

   

  

  

  

Posted in Hemmet, inredning, nya saker, Huset, Rum | 1 Comment

köksuppdatering

Det mesta är utröjt från köket, inte riktigt allt. Vi måste flytta spis, kyl och frys till tvättstugan och röja upp där inne så det går att laga mat. Annars skulle det aldrig gå. Jag räknar med att vi blir helt utan kök i minst 3 veckor.

Såhär såg det ut innan allt brann upp på ett bål! Skönt att få bort det. Hade säkert gått att sälja på blocket, men då hade man varit tvungen att vara försiktig… Och det pallade jag inte med! 😉

kokborta

 

Ja… hitta plats till alla blommor är inte enkelt! Men nu har alla blommor flyttat ut till uterummet :)kokblommor

 

och det nya köket….! Ska bli spännande att sätta ihopa allt. Hur många gånger jag kommer att svära och önska att vi aldrig gjort detta… 😉 Äsch, det kommer bli jättebra! :)kok

Nästa vecka kommer alla vitvaror!! Vart vi nu ska få plats med dom?

 

Posted in Hemmet, inredning, nya saker, Huset | 9 Comments